Cele mai citite
 


Preşedintele venezuelan Chavez confirmă că noua sa 'leziune' este o 'reapariţie a cancerului' din 2011
marţi, 6 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a confirmat duminică faptul că 'leziunea' de care a fost operat în această săptămână la Havana a fost o 'reapariţie a cancerului' din 2011 în zona pelviană, adăugând că va fi supus în viitor unor şedinţe de radioterapie, transmite AFP.
'Tumoarea a fost extirpată complet şi bănuielile au fost confirmate: este o reapariţie a cancerului diagnosticat iniţial', a declarat şeful de stat venezuelan într-o emisie a postului de televiziune oficial VTV, înregistrată sâmbătă şi difuzată duminică.

'Voi face radioterapie în această zonă', după ce vindecarea după operaţie va fi completă, a adăugat Hugo Chavez, în vârstă de 57 de ani. Acest tratament nu va putea începe decât peste câteva săptămâni, a adăugat acesta.

Preşedintele venezuelan a dat asigurări că 'cel mai important' este că a fost constatată 'absenţa leziunilor care să sugereze un cancer' în organele apropiate sau îndepărtate de zona operată.

'Nici metastaze, nici ganglioni, nimic de acest gen, slavă Domnului. (...) Din această cauză suntem atât de optimişti cu privire la această luptă', a afirmat preşedintele în înregistrarea video difuzată din Havana, fără a preciza data întoarcerii sale la Caracas.

Hugo Chavez a explicat că noua tumoră a măsurat doi centimetri şi a fost mai mică decât cea precedentă, despre care afirmase anterior că era de mărimea 'unei mingi de baseball'.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hugo Chavez, un preşedinte 'du-te-vino' Preşedintele venezuelean s-a reîntors în Cuba pentru o nouă şedinţă de radioterapie. Din 24 februarie când a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, Hugo Chavez nu a stat decât zece zile la Caracas. Tratamentul şi boala de cancer cu care se confruntă Chavez şi - conducerea acestei ţări latino-americane...
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Hugo Chavez, supus unei noi intervenţii chirurgicale în Cuba /surse/ Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a fost supus noaptea trecută unei intervenţii chirurgicale în Cuba, au indicat două surse citate marţi de agenţia Reuters.
Hugo Chavez va fi operat din nou de cancer în Cuba, din cauza recidivei bolii Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani şi la putere din 1999, a anunţat sâmbătă o nouă recidivă a cancerului de care suferă şi revenirea, începând de duminică, la Havana pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale, transmite AFP.
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.