Cele mai citite
 


Sibiu: Numărul cazurilor de rubeolă a crescut la 217
marţi, 6 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de rubeolă în judeţul Sibiu a crescut la 217, cele mai multe fiind înregistrate în luna februarie, conform unui comunicat remis luni, AGERPRES, de Direcţia de Sănătate Publică.
"În perioada lunile ianuarie şi februarie, în judeţul Sibiu s-au înregistrat 217 cazuri de rubeolă (52 în ianuarie, 165 în februarie), o parte dintre ele evoluând sub formă de focare, în opt licee din Sibiu (Colegiul Economic 'Gh. Bariţiu' 37 de cazuri), Industrial Alimentar (22), Energetic (13), 'O.Goga' (18), 'Gh. Lazăr' (9), 'O. Ghibu' (10), Colegiul Tehnic 'Independenţa' (35), Colegiul Brukenthal (21), precum şi la Grupul Şcolar Tălmaciu (10 cazuri) ", se arată în comunicat.
Conform acestuia, medicii recomandă izolarea bolnavilor de rubeolă cel puţin cinci zile de la începutul erupţiei pe piele şi tratament de specialitate.
Dacă în 2011, în judeţul Sibiu au fost înregistrate doar 25 de cazuri, deja de la începutul lui 2012 numărul îmbolnăvirilor este de opt ori mai mare. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Şapte focare cu 79 de liceeni bolnavi de rubeolă Medicii epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că alţi 19 liceeni de la Colegiul Tehnic "Independenţa" s-au îmbolnăvit de rubeolă, acesta fiind cel de al şaptelea focar, numărul total al liceenilor depistaţi cu această boală ajungând...
Sibiu: Creştere alarmantă a numărului cazurilor de rubeolă Cazurile de rubeolă au crescut de cinci ori în primele două luni ale acestui an, faţă de întreg anul 2011, ajungându-se până în prezent la 127 de bolnavi doar în 2012, faţă de 25 cât au fost înregistraţi anul trecut, a anunţat miercuri, printr-un comunicat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului...
Sibiu: A crescut numărul virozelor şi a pneumoniilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu a anunţat miercuri că în ultima săptămână de raportare a crescut numărul cazurilor de viroze şi de pneumonii.
Sibiu: Epidemie fără precedent de rubeolă în liceele din municipiu Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 740 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de aproape 30 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de...
Harghita: Peste 40 de cazuri de rubeolă, în ultimele luni; trei gravide diagnosticate cu boala au suferit avort terapeutic Un număr de 47 de cazuri de rubeolă au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita, în ultimele cinci luni, iar trei femei gravide au suferit, din cauza acestei boli, avorturi terapeutice.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă din judeţ a ajuns la opt Galaţi, 19 feb /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a fost notificată de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti despre faptul că au fost confirmate două noi cazuri de gripă la persoane din judeţul Galaţi, numărul total al persoanelor diagnosticate cu această boală ajungând la opt...