Cele mai citite
 


În sistemul de sănătate sunt 24.000 de locuri vacante
miercuri, 14 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat miercuri, în prima conferinţă de presă susţinută în această calitate, că în sistemul sanitar românesc sunt 24.000 de posturi vacante. (Sursa: Agerpres)

El a adăugat că, din statisticile ministerului, în decursul unei săptămâni au fost solicitări doar pentru 40 de locuri care să fie scoase la concurs.

Ion Bazac a făcut aceste precizări în contextul în care a anunţat că una dintre principalele priorităţi strategice ale Ministerul Sănătăţii este şi dezvoltarea asistenţei medicale rurale, iar pentru a atragere medici în aceste zone are în vedere stimularea lor prin finanţare din taxa pe viciu şi cofinanţare de la autorităţile locale.
Posturile blocate, a spus ministrul Sănătăţii, vor fi deblocate de Ministerul de Finanţe pe măsură ce sunt anunţate concursuri pentru ocuparea de posturi vacante.
Cu prilejul primei conferinţe de presă, jurnaliştii au făcut cunoştinţă, pentru prima dată în istoria Ministerului Sănătăţii, şi cu strategia de imagine a noului ministru care are ca recomandare expresă cinci întrebări pentru toată mass-media.

Reprezentanţilor presei care nu ajung să pună întrebări direct în conferinţă li s-a recomandat să pună întrebările prin intermediul Biroului de Presă al Ministerului Sănătăţii. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Program de monitorizare şi evaluare continuă a sistemului de sănătate Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a dispus derularea unui program de monitorizare şi evaluare continuă a sistemului de sănătate din România. (Sursa: Agerpres)
Măsuri anticorupţie pentru sistemul sanitar Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a discutat cu experţii Comisiei Europene despre măsurile anticorupţie necesare pentru sistemul sanitar.
Protocol pentru informatizarea sistemului de sănătate Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, au semnat, joi, primul contract de finanţare în domeniul e-sănătăţii.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Ministerul Sănătăţii va primi asistenţă americană pentru acreditarea spitalelor Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, s-a întâlnit, miercuri, cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, dna. Jeri Guthrie-Corn.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.