Cele mai citite
 


Iaşi: Rinichi afectat de o tumoră de 7 kg, extirpat
vineri, 2 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat din Borşa, care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Sfântul Ioan din Iaşi, a aflat că are în abdomen o formaţiune tumorală de greutatea unui copil în vârstă de câteva luni, aceasta fiind localizată pe un rinichi.
Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a venit la spitalul ieşean acuzând dureri abdominale şi lombare, care, susţine acesta, au debutat în urmă cu două săptămâni.
'Explorările biologice şi imagistice au confirmat existenţa unei tumori abdominale. După o intervenţie laborioasă?de mai multe ore, echipa chirurgicală a îndepărtat rinichiul drept, de peste şapte kilograme', a declarat dr. Ciuhodaru.
Potrivit sursei citate, după ieşirea din blocul operator, bărbatul a fost dus la Clinica de Terapie Intensivă, prognosticul fiind rezervat din cauza posibilităţii complicaţiilor septice.
Diagnosticul definitiv, susţine medicul Ciuhodaru, va fi pus de examenul anatomopatologic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tumoră renală de opt centimetri extinsă pe vena cavă, extirpată într-o operaţie în premieră la Târgu Mureş Specialiştii de la Clinica de Urologie din Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi cei de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş au realizat, miercuri, în premieră, o operaţie extrem de rară, de extirpare a unei tumori de opt centimetri şi a unui tromb...
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Prof. dr. Mircea Beuran: Un program pentru Terapie Intensivă este necesar Ministerul Sănătăţii va avea din 2013 un program naţional pentru ATI (Anestezie - Terapie Intensivă) şi traumă, având în vedere că numărul persoanelor care ajung în spital cu politraume este tot mai mare iar la nivel mondial acest lucru este catalogat drept pandemie.
Timiş: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, complet renovată şi modernizată Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi inaugurată în această săptămână, după ce a fost total renovată, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru toate specializările, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului...
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.
Iaşi: La Terapie Intensivă, după ce s-au dat cu sacul pe pârtie Trei studenţi au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-au accidentat în timp ce alunecau cu folia?pe pârtie.