Cele mai citite
 


Studenţii protestează împotriva separării facultăţilor din UMF Târgu Mureş
marţi, 6 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş au început de luni şi vor continua până pe 14 martie o serie de proteste faţă de tendinţa de separare a facultăţilor universităţii şi mai ales împotriva implicării politicului în problemele învăţământului superior.
Primul protest a avut loc luni, în faţa Prefecturii Mureş, unde studenţii au scandat lozinci împotriva separării UMF Târgu Mureş, cerând, totodată, politicienilor să nu încalce autonomia universitară.
'Dorim un învăţământ fără implicare politică, nesepararea noastră ca studenţi - etnică sau de altă natură - pentru că, dacă studiem împreună, putem fi mai buni şi putem face mai multe pentru această ţară (...) Totuşi noi sperăm să fim băgaţi în seamă, avem susţinere la nivel naţional, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a dat un comunicat de presă că ne susţine, ca de altfel toate organizaţiile membre. Bănuiesc că un număr de câteva sute de mii de studenţi au un cuvânt de spus în această ţară', a declarat preşedintele Ligii Studenţilor din Târgu Mureş, Dan Zolog.
Studenţii au scandat timp de mai bine de o oră lozinci precum 'Nu vrem separare etnică', 'Vrem autonomie universitară', 'Uniţi suntem mai buni', 'Învăţământ fără politică'.
Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că studenţii medicinişti au autorizaţie pentru a aduna semnături până pe 14 martie, atât în faţa Prefecturii Mureş, cât şi în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a primit Emblema de Onoare a Armatei României cu Însemn de Pace Târgu Mureş, 28 mai/ Agerpres - Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a primit joi de la ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, cea mai înaltă distincţie a Ministerului Apărării Naţionale, Emblema de Onoare a Armatei României cu Însemn de Pace, în cadrul unei ceremonii organizate...
Protest împotriva separării pe criterii etnice, la UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş au protestat, marţi, timp de o oră, împotriva separării pe criterii etnice a instituţiei de învăţământ.
Mureş: UMF, prima universitate medicală din România care a introdus un curs de tabacologie Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat luni că, din acest an, la UMF a fost introdus un curs opţional de tabacologie, în cadrul proiectului "Universitatea de Medicină liberă de fumat", realizat în colaborare cu Davidson College...
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
Marko Bela, despre protestele de la Târgu Mureş: Studenţii au fost incitaţi Vicepremierul Marko Bela a declarat marţi că studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş care au ieşit în stradă au fost incitaţi, iar protestele nu au fost spontane, miezul conflictului de la UMF fiind de fapt cine are puterea de a lua decizii.
C.Antonescu despre UMF Târgu Mureş: Imediat ce vom veni la putere vom repara aceste lucruri Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă va fi emisă o Hotărâre de Guvern care să încalce autonomia universitară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Uniunea Social Liberală...