Cele mai citite
 


Suplimentele cu vitamina E, responsabile de scăderea masei osoase
marţi, 6 martie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Suplimentele cu vitamina E pot duce la subţierea oaselor, avertizează o echipă de cercetători niponi, condusă de dr. Shu Takeda de la Universitatea Keio din Tokyo. Cercetări anterioare efectuate pe animale au arătat că cele mai multe forme de vitamina E stimulează producerea unor celule care distrug masa osoasă a organismului. În urma acestui experiment, oamenii de ştiinţă japonezi nu mai au niciun dubiu că procese similare apar şi în organismul uman, transmite The Press Association.
Cea mai comună formă a vitaminei E este alfa-tocoferol, un puternic antioxidant cu rol esenţial în stimularea imunităţii organismului, care reduce riscul de boli de inimă, cancer, cataractă şi contribuie la diminuarea capacităţilor cognitive odată cu înaintarea în vârstă. Dar, aşa cum s-a dovedit, vitamina E interferează cu procesul de distrugere şi construire a unei ţesături osoase noi. Atunci când osul se distruge, celulele osteoclaste permit eliberarea unor substanţe minerale, care ulterior sunt prelucrate pe parcursul unui aşa-numit proces de resorbţie.

Potrivit experţilor, dacă vitamina D favorizează creşterea ţesutului osos, alfa-tocoferol, dimpotrivă, duce la distrugerea acestuia. Aşa cum a demonstrat experimentul pe rozătoare modificate genetic, scăderea cantităţii de vitamina E administrate a dus la o creştere accelerată a masei osoase. Atunci când unor şoareci obişnuiţi le-a fost administrată vitamina E, în decurs de opt săptămâni s-a putut observa o scădere a masei osoase cu 20%.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
de pina perescu
am primit reteta ptr vitamina E ,100unitati.
in cazul meu ,diagnosticata cu psoriazis palmar,imi apar taieturi pe buricele degetelor si sunt foarte dureroase{arsuri},imi ajuta aceasta vitamina?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vitamina D, indicată pentru creierul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani Washington, 26 mai /Agerpres/ - Conţinutul mare de vitamina D, prezentă în peşte şi sintetizată în piele la expunerea la soare, ameliorează funcţionarea creierului într-o manieră mult mai bună la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, potrivit unui studiu publicat joi în Journal of Neurology, Neurosurgery...
Vitamina D poate trata astmul Timpul pe care pacienţii care suferă de astm şi-l petrec la soare ar putea avea un efect pozitiv asupra acestei boli, conform unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători de la King's College din Londra, informează BBC News.
Antioxidanţii ar putea favoriza avansarea melanomului (studiu) Meniţi să îmbunătăţească sănătatea celulelor şi să întârzie îmbătrânirea, antioxidanţii ar putea avea un efect negativ asupra melanomului, cel mai ucigător cancer de piele, facilitând propagarea metastazelor, arată un studiu publicat miercuri în revista britanică Nature şi preluat de AFP.
Lipsa soarelui creşte riscul de diabet de tip 2 (studiu) O echipă de cercetători australieni confirmă într-un studiu legătura dintre conţinutul de vitamină D şi riscul de a dezvolta un diabet de tip 2. Vitamina D este sintetizată în organism dintr-un derivat al colesterolului, sub acţiunea razelor UV, scrie passionsante.be.
Vitamina D – vitamina soarelui Ce este vitamina D? Vitamina D este o vitamină liposolubilă care se găseşte în foarte puţine alimente şi poate fi sintetizată de organism în prezenţa razelor solare (UV). Vitamina D intervine în formarea oaselor și a dinților, cu rol în absorbția calciului și a fosforului.
Vitamina D ar putea reduce presiunea arterială O echipă de cercetători britanici a arătat că există o legătură probabilă între lipsa vitaminei D în organism şi apariţia hipertensiunii, o suplimentare a acestui element putând permite astfel diminuarea presiunii arteriale, scrie joi portalul www.maxisciences.com.