Cele mai citite
 


Botoşani: Medici prinşi eliberând greşit reţete compensate
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi medici din Botoşani au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), din cauza eliberării greşite a reţetelor compensate.
Directorul CJAS, Rodica Huţuleac, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că neregulile au fost descoperite în urma unor controale care au avut ca temă verificarea modului de eliberare a reţetelor compensate şi gratuite.
În cazul a 15 medici, conducerea CJAS a dispus recuperarea unor sume de bani reprezentând contravaloarea reţetelor compensate acordate unor pensionari care aveau veniturile de peste 700 de lei şi nu aveau dreptul la compensare de 90%.
'Am găsit câteva cazuri în care s-au eliberat reţete compensate la pensionari cu pensii mai mari de 700 de lei. Nu au fost foarte multe, doar câteva cazuri. Unele au fost din greşeala medicilor prescriptori, altele din declaraţii eronate ale pensionarilor', a afirmat Rodica Huţuleac.
Sumele imputate medicilor au fost deja recuperate. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Gorj: CJAS a suplimentat plafonul pentru medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a suplimentat plafonul pentru medicamente acordat farmaciilor, acestea putând elibera în prezent reţete compensate şi gratuite, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Galaţi: Bani pentru eliberarea de reţete compensate, doar până în octombrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi poate asigura plata către farmacii pentru eliberarea de reţete compensate doar până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS Galaţi, Olimpia Buzia.