Cele mai citite
 


Cluj: Numărul avorturilor efectuate în 2011 reprezintă jumătate din cel al naşterilor
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul de avorturi efectuate în clinicile clujene în cursul anului 2011 a fost de aproape 3.500, adică aproape jumătate din numărul total de naşteri din acelaşi an.
Numărul întreruperilor de sarcină este în uşoară scădere faţă de anul 2010, dar se situează totuşi la cote destul de mari, din punctul de vedere al medicilor.
Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Cluj, în spitalele din sistemul public au fost efectuate 2.269 de întreruperi de sarcină, în timp ce în clinicile private au fost efectuate alte 1.129 de avorturi. Dintre acestea din urmă cele mai multe, respectiv 964, au fost realizate la cerere.
Din numărul total de femei care au decis o întrerupere de sarcină în cursul anului 2011, aproape zece la sută, respectiv 300, sunt tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.
Numărul întreruperilor de sarcină a fost în 2011 cu 400 mai mic decât în anul precedent, dar, în acelaşi timp, a scăzut şi numărul naşterilor.
După ce timp de mai mulţi ani numărul bebeluşilor născuţi la Cluj a crescut de la un an la altul, mai ales după 2007, între 2010 şi 2011 trendul a devenit descendent.
În 2011 au fost 6.660 de naşteri, iar în 2010 cu peste 500 mai multe. AGERPRES/(A-Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Peste 20 de tinere sub 15 ani au devenit mame anul trecut Peste 20 de minore cu vârsta sub 15 ani şi alte 179 de tinere între 15 şi 19 ani au devenit mame în cursul anului trecut, conform datelor înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Timiş: Medicii din maternităţi au anunţat că nu fac avorturi în Săptămâna Patimilor Cei peste 60 de medici ginecologi din cele două maternităţi de stat din Timişoara, 'Bega' şi 'Dr. Dumitru Popescu', au anunţat că nu vor efectua întreruperi de sarcină la cerere în Săptămâna Patimilor, din considerente religioase, decât dacă reprezintă urgenţe medicale şi viaţa mamei este pusă în pericol...
Cluj: DSP precizează că în spitale nu a ajuns carne alterată de la firma Michelangelo Direcţia de sănătate publică Cluj a anunţat, marţi, că niciunul dintre spitalele din municipiul Cluj-Napoca nu a încheiat contracte cu firma Michelangelo, ai cărei patroni sunt cercetaţi în stare de arest pentru implicare în dosarul 'Mafia Cărnii'.
Neamţ: Medicii Spitalului Judeţean refuză să facă avorturi în Săptămâna Mare Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ au hotărât ca în Săptămâna Patimilor să nu efectueze nicio întrerupere de sarcină la cerere.
Cluj: DSP a deschis o anchetă după ce două persoane au murit în urma transplanturilor renale la ICUTR Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Cluj a demarat o anchetă, după ce aparţinătorii a două persoane care au murit în urma transplanturilor renale acuză Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj că decesul ar fi survenit din cauza contaminării cu virusul gripei porcine...
Vaslui: Creştere cu aproape 70 la sută a numărului de avorturi Numărul avorturilor efectuate în sistem public la nivelul judeţului Vaslui în cursul anului 2014 a crescut cu 68 la sută faţă de anul 2013. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, dintre cele 1.355 de întreruperi de sarcină înregistrate în sistemul public...