Cele mai citite
 


Copiii mai mici decât colegii lor ar putea fi diagnosticaţi în mod eronat cu ADHD (studiu)
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mulţi copii de vârstă şcolară ar putea fi diagnosticaţi în mod eronat cu sindromul ADHD (deficit de atenţie/tulburare hiperkinetică), comportamentul lor explicându-se, în realitate, prin faptul că sunt mai mici ca vârstă şi, deci, mai puţin maturizaţi decât colegii lor de clasă, indică un studiu realizat de cercetători de la University of British Columbia (UBC), publicat în Canadian Medical Journal.
Potrivit studiului, preluat marţi de Xinhua, copiii născuţi în luna decembrie au o probabilitate cu 39% mai mare să fie diagnosticaţi cu ADHD decât cei veniţi pe lume în ianuarie.

Totodată, ei au şi o probabilitate mai ridicată cu 48% de a fi trataţi cu medicamente împotriva acestui sindrom.

Medicamentele pot avea însă efecte negative asupra copiilor, precum tulburări de somn, risc crescut de incidente cardiovasculare, încetinirea ritmului de creştere, spun autorii.

"Studiul nostru sugerează că elevii mai mici, mai puţin maturi, sunt greşit diagnosticaţi şi trataţi. Este important să nu îi expunem pe copii unor potenţiale efecte negative ale diagnosticării nenecesare şi folosirii de medicamente ", a explicat Richard Morrow, conducătorul studiului.

Potrivit cercetătoarei Jane Garland, studiul ridică "întrebări interesante pentru medici, profesori şi părinţi". Ea propune ca, în procesul de evaluare, să se acorde mai multă atenţie vârstei relative a copiilor faţă de clasa în care se află, dar şi comportamentului lor în afara şcolii.

Cercetătorii au analizat o cohortă de 937.943 de copii, care aveau vârsta între 6 şi 12 ani în momentul includerii în studiu, desfăşurat pe o perioadă de 11 ani.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii hiperactivi suferă probabil de tulburări genetice Un studiu sponsorizat printre altele de organizaţia Wellcome Trust a identificat pentru prima oară modificări de natură genetică la copii diagnosticaţi cu sindromul ADHD (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie), ceea ce înseamnă că părinţii unor astfel de copii nu mai pot fi ei înşişi învinovăţiţi...
Studiu: Copiii instituţionalizaţi de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare Copiii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare, de la probleme psihiatrice, până la afectări ale dezvoltării cognitive, aceştia având probleme de discernământ, de control al impulsurilor şi de păstrare a amintirilor, relevă un studiu realizat...
Sindromul ADHD afectează peste unul din 10 copii americani Autorităţile americane din domeniul sanitar avertizează că numărul copiilor care suferă de sindromul deficitului de atenţie este în creştere, informează vineri Associated Press.
Un somn insuficient şi de proastă calitate ar putea favoriza apariţia bolii Alzheimer (studiu) Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au pus în evidenţă o legătură între durata şi calitatea somnului şi unele semne caracteristice ale bolii Alzheimer, scrie passionsante.be.
Risc crescut de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune la femeile care consumă tăiţei instant (studiu) Femeile care consumă tăiţei instant ('noodles'), de cel puţin două ori pe săptămână, prezintă un risc cu 68% mai mare de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard şi publicat în Journal of Nutrition, în ediţia din august.
Dieta in ADHD ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se traduce in romana prin Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica si se refera la un comportament bazat pe o combinatie dintre neatentie, hiperactivitate si impulsivitate ce afecteaza buna functionare a individului la scoala sau acasa. Simtomele...