Cele mai citite
 


DSP: Brăila se află în pragul declanşării unei epidemii de rubeolă
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila se află în pragul declanşării unei epidemii de rubeolă, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Brăila, dr. Andreia Gavrilescu, după ce Institutul Cantacuzino a confirmat până acum 19 astfel de cazuri.
'Se conturează o epidemie la nivelul judeţului Brăila. Numărul de cazuri este mult mai mare decât ne aşteptam, iar perspectiva este de creştere a numărului de îmbolnăviri, mai ales că, de la fiecare caz confirmat, mai pot apărea încă zece persoane infectate', a declarat dr. Gavrilescu.
Cei mai expuşi acestei boli sunt elevii cu vârsta între 15 şi 18 ani, care în copilărie au făcut doar vaccinul împotriva rujeolei, după cum a precizat dr. Gavrilescu, motiv pentru care, de teamă să nu contacteze boala, zeci de elevi de liceu şi-au făcut în ultima perioadă vaccinul antirubeolic.
În anul 2011, la nivelul judeţului Brăila au fost înregistrate doar două cazuri de rujeolă şi unul de rubeolă. AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Focar de rujeolă, confirmat de Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat existenţa unui focar de rujeolă în comuna Unirea din judeţul Brăila, după ce cinci copii cu vârste între unu şi cinci ani s-au prezentat la spital cu febră, erupţie şi tuse specifice bolii.
Brăila: Au fost confirmate 57 cazuri de rubeolă Numărul cazurilor de rubeolă confirmate în judeţul Brăila de la începutul anului a ajuns la 57, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreea Gavrilescu.
Brăila: Institutul Cantacuzino a confirmat primele două cazuri de meningită West-Nile în judeţ Institutul Cantacuzino a confirmat primele două cazuri de meningită West-Nile de anul acesta, din judeţul Brăila, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila (DSP), dr. Andreia Gavrilescu.
Brăila: A fost confirmat al patrulea caz de meningită West-Nile Institutul Cantacuzino a confirmat al patrulea caz de meningită West-Nile de anul acesta din judeţul Brăila, după cum a informat miercuri purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila (DSP), dr. Andreia Gavrilescu.
Brăila: Au fost confirmate 11 cazuri de infecţie cu virusul West-Nile Cazurile de infecţie cu virusul West-Nile confirmate de Institutul Cantacuzino, la nivelul judeţului Brăila, din luna mai şi până în prezent, sunt în număr de 11, potrivit informaţiilor furnizate vineri de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Au sosit peste 12.000 de doze de vaccin pandemic Peste 12.000 de doze de vaccin pandemic împotriva virusului A/H1N1 au sosit la Brăila, sub pază militară, de la Institutul Cantacuzino şi au fost depozitate la sediul Direcţiei de Sănătate Publică.