Cele mai citite
 


Galaţi: Acuzaţii de malpraxis în cazul unui copil decedat la Spitalul de Pediatrie
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rudele unui băieţel de doi ani au depus plângeri la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică şi poliţie, împotriva unor medici, după ce micuţul a murit la Spitalul de Pediatrie "Sfântul Ioan" din Galaţi.
Copilul a fost adus de părinţi la spital vineri dimineaţă, pentru că avea febră şi se simţea rău. Părinţii susţin că medicii l-au diagnosticat iniţial cu sindrom febril. Ulterior, pentru că starea de sănătate a copilului se agrava şi devenise agitat, medicii i-au făcut o injecţie cu fenobarbital, în aceeaşi zi, la prânz. Sâmbătă dimineaţă, la ora 1,30, copilul a decedat.
'A fost consultat şi mi-au spus să stau liniştită că febra e de la roşu în gât. I-au dat fenobarbital şi parcă vitamina K. Băiatul a adormit şi nu s-a mai trezit", a declarat mama băieţelului, Grigoriţa Lazăr.
Medicii le-au spus părinţilor că au făcut tot ce le stătea în putinţă pentru salvarea vieţii copilului.  
"Noi înţelegem şi deplângem tragedia părinţilor, însă sunt afecţiuni faţă de care medicina nu are ce face. Copilul a venit la spital cu o stare generală mediocră, medicul curant i-a făcut internarea şi i-a aplicat tratamentul corespunzător. Cu toate acestea, copilul a făcut două stări convulsive, spre miezul nopţii, urmate de deces. Nu cred că se putea face mai mult în acest caz", a afirmat directorul medical al Spitalului de Pediatrie "Sfântul Ioan" Galaţi, dr. Ginel Baciu.
Potrivit părinţilor copilului pe certificatul constatator al decesului au fost trecute mai multe afecţiuni: meningo-encefalită acută, pneumonie acută, edem cerebral şi insuficienţă cardio-respiratorie. Ei reclamă şi faptul că, deşi decesul copilului a fost înregistrat sâmbătă, pe 3 martie, necropsia acestuia a fost făcută la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Andrei" abia marţi, 6 martie.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, a declarat că nu îşi poate explica de ce a durat atât de mult până când a fost făcută necropsia.
Boldea a mai spus că părinţii copilului au depus o sesizare către comisia judeţeană de analiză a cazurilor de malpraxis şi că urmează să se facă verificări în acest caz. El a mai precizat şi faptul că a solicitat managerului spitalului date medicale despre acest caz, însă acesta nu le-a pus deocamdată la dispoziţia Direcţiei, motivând că este în derulare o anchetă a Parchetului.
Cazul a fost sesizat poliţiei prin intermediul numărului de urgenţă 112 de o mătuşă a copilului decedat şi a fost înregistrat ca moarte suspectă.
"Se fac cercetări în acest caz. Vor fi verificate fişele de observaţie medicală. Din primele informaţii se pare că acest copil a mai fost internat cu diagnosticul bronşită pe 24 februarie şi a fost externat pe 30 februarie", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, subcomisar Cristina Tatulici. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Copii Galaţi, 9 feb /Agerpres/- Familia unei fetiţe de trei săptămâni, decedată luni seara la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, la scurt timp după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, îi acuză pe cei doi medici implicaţi de malpraxis.
Galaţi: Anchetă în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externare Galaţi, 3 nov /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a informat Ministerul Sănătăţii şi a solicitat Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi efectuarea unei anchete interne în cazul bebeluşului care a decedat, în urmă cu cinci zile, la câteva ore după ce fusese externat din spitalul gălăţean...
Galaţi: Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Militar O femeie de 49 ani, din Galaţi, acuză un medic ginecolog de la Spitalul Militar din localitate că i-a secţionat vezica urinară, în timpul unei operaţii.
Galaţi: Dosar penal în cazul decesului femeii care a făcut operaţie de liposucţie Poliţiştii şi procurorii gălăţeni s-au autosesizat în cazul femeii care a decedat, marţi, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi, după ce a suferit o operaţie de liposucţie la o clinică privată din localitate.
Galaţi: Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Municipal din Tecuci Un medic ginecolog din Tecuci este acuzat de două femei din comuna gălăţeană Umbrăreşti că şi-au pierdut copiii la naştere pentru că doctorul ar fi refuzat să vină la spital, iar medicul de gardă nu a fost lăsat să ia o decizie.
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul unui pacient Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma decesului unei persoane operate în unitatea sanitară de unde ar fi contactat o infecţie intraspitalicească.