Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Am convenit cu producătorii de medicamente simularea mai multor mecanisme
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai producătorilor de medicamente au convenit marţi să se facă simulări pentru o serie de mecanisme, printre care şi optimizarea taxei clawback, pentru rezolvarea tensiunilor de pe piaţa medicamentelor.
"Am reluat discuţiile cu producătorii de medicamente originale, care s-au manifestat deschişi la dialog pentru rezolvarea actualei situaţii, care este tensionată. Lumea se teme de plecarea unor firme de medicamente. Ei, la rândul lor, nu vor să plece, pentru că interesul este să existe la noi şi noi avem interesul ca bolnavii să fie serviţi", a declarat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.
El a adăugat că s-a convenit asupra mai multor mecanisme care vor fi simulate pentru a se vedea ce efecte financiare, sociale, medicale pot avea.
Printre aceste mecanisme se poate număra şi optimizarea taxei clawback în aşa fel încât să devină suportabilă pentru toată lumea, şi pentru societate şi pentru producători. "Nu este neapărat o reducere a taxei, ci o încărcătură mai dreaptă şi mai corectă", a spus Ritli.
Ministrul Sănătăţii a mai precizat că astfel de întâlniri vor avea loc săptămânal iar când se va ajunge la o concluzie se va "merge în faţa legiuitorului".
Ritli a afirmat că producătorii de medicamente au negat faptul că trei companii au de gând să se retragă de pe piaţa românească, menţionând că şi compania care a retras un anumit tip de medicament de la noi "este aici".
La rândul său, directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a spus că producătorii de medicamente vor veni cu nişte soluţii proactive, pe care le vor prezenta în următoarele zile pentru rezolvarea situaţiei tensionate de pe piaţa medicamentelor. AGERPRES/(A-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Dialogul cu producătorii de medicamente continuă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se întâlnesc, marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului cu producătorii de medicamente, la întâlnire urmând să participe şi directorul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Ladislau Ritli: Nu a fost o criză de opioide, ci au fost disfuncţionalităţi Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu a fost vorba despre o criză de un anumit tip de morfină, ci de disfuncţionalităţi.
Taxele clawback şi payback vor intra în vigoare la începutul lunii septembrie Cele două taxe - clawback şi payback - vor intra în vigoare la începutul lunii septembrie, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul sănătăţii, Ladislau Ritli.
Lucian Duţă: Nu există niciun fel de prejudiciu la bugetul statului Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Lucian Duţă a respins luni, la RFI, acuzaţiile ce i-au fost aduse privind prejudicierea bugetului statului din cauza neîncasării taxei de clawback, susţinând că este vorba despre un atac politic.
Ministrul Sănătăţii a discutat despre noua listă de medicamente compensate cu reprezentanţii industriei farmaceutice Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice despre noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele, se arată într-un...