Cele mai citite
 


S-a sinucis sub ochii medicilor, care au lăsat-o să moară din teama de a nu fi acuzaţi de asalt
vineri, 2 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

Medici din Marea Britanie au lăsat o sinucigaşă să moară, refuzând să-i salveze viaţa întrucât femeia semnase un 'testament biologic' - document ce i-ar fi putut aduce sub acuzare juridică în cazul în care ar fi intervenit.

Potrivit The Telegraph, Kerrie Wooltorton (26 de ani) suferea de depresie din cauza incapacităţii de a avea un copil, context în care a băut otravă acasă, iar apoi a chemat ambulanţa. Ea a rămas conştientă până la sosirea doctorilor, cărora le-a înmânat un document în care se stipula că nu doreşte decât să moară fără dureri şi că interzice oricui să-i salveze viaţa.

Potrivit surselor medicale, 'testamentul biologic' este un act prin care bolnavul are libertatea de a cere fie prelungirea nelimitată a terapiei intensive, fie suspendarea ei dacă toate şansele de vindecare sau cel puţin de ameliorare au dispărut.

Doctorii care au fost trimişi la locuinţa femeii au declarat că dorinţele acesteia au fost 'cât se poate de clare', chiar dacă experienţa a fost una 'oribilă' şi n-au avut altceva de făcut decât să o lase să moară.

Ei s-au temut că ar fi putut fi puşi sub acuzare pentru 'asalt' în cazul în care ar fi tratat-o, întrucât aceasta era conştientă de ceea ce făcea şi era capabilă din punct de vedere mintal să refuze tratamentul.

Se pare că este pentru prima oară când cineva foloseşte un testament biologic pentru a se sinucide.

Familia femeii i-a criticat dur pe medici, fiind de părere că aceştia ar fi trebuit să intervină şi să o salveze.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Bistriţa-Năsăud: Asistenţii medicali de la Ambulanţă deservesc de 10 ori mai multe cazuri decât medicii Numărul redus de medici încadraţi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud face ca asistenţii medicali să conducă echipajele de intervenţie în de zece ori mai multe cazuri decât o fac cadrele cu studii superioare, potrivit bilanţului activităţii pe 2015 publicat pe site-ul instituţiei...
Arafat: Prima ambulanţă a intervenit în 7 minute în cazul fetelor care au fost pe punctul să se înece în ştrand Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că prima ambulanţă care a intervenit în cazul celor două fete ce au fost pe punctul să se înece într-un ştrand din zona Străuleşti a ajuns la locul incidentului în circa 7 minute de la momentul în care a fost solicitat ajutorul.
Legea RCA, Statutul personalului din serviciile de ambulanţă şi modificarea Codului Muncii, adoptate de Senat (sinteză) Senatul a adoptat, în această săptămână, Legea RCA, Statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţă şi a adus modificări la Legea privind finanţarea activităţii partidelor politice, precum şi la Codul Muncii în sensul declarării Zilei Copilului sărbătoare...
Bihor: Ambulanţele din judeţ, dotate cu tehnică de ultimă generaţie pentru prelucrarea datelor pacienţilor Cele 41 de maşini de intervenţie ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bihor vor avea montate tablete Panasonic special configurate pentru rapida prelucrare a datelor pacienţilor, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Pintea, managerul interimar al SAJ Bihor.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.