Cele mai citite
 


Lia Olguţa Vasilescu: Mihai-Răzvan Ungureanu nu are curajul să se atingă de Sorin Blejnar şi Lucian Duţă
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu, purtător de cuvânt al Departamentelor PSD, a susţinut marţi că premierul Mihai-Răzvan Ungureanu evită să ia o decizie în privinţa lui Sorin Blejnar (ANAF) şi Lucian Duţă (CNAS) pentru că "nu are curaj".
"Am văzut ieri seară că premierul României a răspuns, în cadrul unei emisiuni tv, foarte evaziv la întrebările moderatorului legate de demiterea şefului ANAF şi a celui al CNAS. Sunt dezamăgită, pentru că şi actualul premier nu are curajul să se atingă de cei doi şi de interesele pe care cei doi le reprezintă. Nici nu mai vorbesc de lipsa de profesionalism de care au dat dovadă şi de abuzurile pe care le-au făcut în funcţie", afirmă senatorul PSD, într-un comunicat remis AGERPRES.
Potrivit Liei Olguţa Vasilescu, premierul ar avea "suficiente motive" să-i demită pe cei doi.
"Dacă periclitarea vieţii bolnavilor de cancer sau eşecul total în lupta cu evaziunea fiscală nu reprezintă motive suficiente pentru demiterea celor doi, atunci nu pot spune decât că premierul României fuge de răspundere. Nu are autoritatea necesară de a interveni 'chirurgical' pentru curăţarea sistemului, iar cei doi vor continua să greşească dacă nu sunt demişi imediat", a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.
Într-o scrisoare deschisă, preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, i-a solicitat luni premierului Mihai-Răzvan Ungureanu să-l demită pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, pentru folosirea în scop politic a instituţiei pe care o conduce.
În document, Ponta a dorit să-i atragă atenţia premierului "asupra unor abuzuri deja dovedite comise de un înalt funcţionar public, în exercitarea funcţiei pe care o ocupă". "Mă refer la domnul Sorin Blejnar, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care pe parcursul anului 2011, folosind ilegal funcţia pe care o ocupă, a lansat în mod repetat acuzaţii nefondate la adresa mea, a iniţiat mai multe controale pe baza acestor acuzaţii şi a sesizat alte instituţii ale statului în scopuri pur politice", se arată în scrisoarea adresată premierului de preşedintele PSD.
Ponta a apreciat, de altfel, într-o conferinţă de presă, că "abuzul în serviciu comis de Sorin Blejnar este mult mai mare decât cel comis la adresa sa" şi a adăugat că organele abilitate trebuie să-şi facă datoria.
Totodată, Victor Ponta mai crede că premierul Ungureanu, "care nu a comis toate matrapazlâcurile lui Blejnar", nu trebuie "să-l acopere în continuare".
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat luni seară că analizează cererea Opoziţiei referitoare la demisia şefului ANAF, punctând că va judeca în funcţie de calitatea actului de decizie şi a execuţiei în interiorul respectivei structuri şi că nu există nicio "frână politică" pentru a acţiona "chirurgical".
"Nu numai că analizez această cerere. Analizez toate sesizările de gen, în cazul la care vă referiţi, la prima întâlnire a comitetului interministerial dedicat combaterii evaziunii fiscale am susţinut o limită de timp şi o ţintă de recuperare a veniturilor din taxare la bugetul de stat. Să nu judecaţi în ce măsură această ţintă este reală sau fictivă. Eu vă spun numai că este o ţintă. În funcţie de felul în care această ţintă este măcar în apropierea eforturilor voi judeca şi calitatea actului de decizie şi a execuţiei în interiorul structurii la care v-aţi referit. Vă repet, nu am o frână politică şi nu evit în niciun moment ca de la ministru până la ultimul secretar de stat, până la directorii de deconcentrate să acţionez exact în acelaşi fel, chirurgical şi fără să am un calcul în spate", a spus Ungureanu, la TVR, întrebat dacă analizează cererea preşedintelui PSD, Victor Ponta, referitoare la demisia şefului ANAF, Sorin Blejnar. AGERPRES/(AS - Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
Nicolae Bănicioiu (PSD): Traian Băsescu nu apără niciun stat de drept, ci camarila portocalie Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu apără niciun stat de drept, aşa cum a afirmat în prima conferinţă de presă din campania pentru referendum, ci ''camarila portocalie care a furat ţara'', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD...
Scrisoare deschisă a Societăţii Naţionale de Oncologie adresată CNAS şi CMR Societatea Naţională de Oncologie Medicală din România (SNOMR) a adresat o Scrisoare deschisă ministrului sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Colegiului Medicilor din România (CMR), scrisoare adoptată în urma întâlnirii pe care a avut-o sâmbătă pe tema problemelor legate...
Senatorul PSD Elena Mitrea cere ajutorul autorităţilor pentru copiii afectaţi de autism Senatorul social-democrat Elena Mitrea cere ajutorul autorităţilor pentru copiii afectaţi de autism, ale căror drepturi legale nu au fost respectate nici până în prezent.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.