Cele mai citite
 


Lucian Duţă: Nu îmi dau demisia, CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate în scandalul morfinei
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a declarat marţi că nu îşi dă demisia din funcţie şi că CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate în scandalul morfinei.
"Nu-mi dau demisia. Nu mi-a cerut demisia premierul, pentru că dacă mi-ar fi cerut demisia, mi-aş fi prezentat-o, normal", a spus Duţă la finalul întâlnirii reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu cei ai producătorilor de medicamente, de la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că "întotdeauna când apar situaţii de acest gen, fiecare avem să ne reproşăm câte ceva", dar că în scandalul morfinei CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate, aceasta aparţinându-le celor care ar fi trebuit să monitorizeze piaţa farmaceutică.
Duţă a susţinut că este foarte puţin probabil să se mai repete situaţia de acum câteva zile, când în urma retragerii de pe piaţa românească a unei companii de medicamente în farmacii nu a mai existat morfină.
"Noi vom veni cu o serie de măsuri care vor împiedica apariţia unor situaţii regretabile pe care le-aţi văzut zilele trecute. Ministerul Sănătăţii lucrează la ora aceasta împreună cu CNAS la un set de măsuri pentru a împiedica aceste situaţii", a afirmat Duţă. AGERPRES/(A-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şeful CNAS şi secretarul general din Ministerul Sănătăţii, la Guvern Secretarul general al Ministerului Sănătăţii, George Diga, şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Doru Bădescu, au sosit vineri la Palatul Victoria pentru a discuta despre criza citostaticelor.
Dr Rafila consideră că activitatea MS şi a CNAS referitoare la programale naţionale de sănătate ar trebui individualizate, în 2013 Activitatea Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ar trebui individualizate în anul 2013, a afirmat marţi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii conf. Alexandru Rafila cu prilejul lansării proiectului "Mecanisme de consultare între autorităţi şi asociaţiile de pacienţi"...
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
Datoriile Ministerului Sănătăţii şi CNAS către farmacii, distribuitori şi producători - 935 milioane lei Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Datoriile Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către farmacii, distribuitori şi producători au ajuns la 935 milioane de lei pentru medicamentele compensate şi gratuite, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei...
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...