Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Dialogul cu producătorii de medicamente continuă
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se întâlnesc, marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului cu producătorii de medicamente, la întâlnire urmând să participe şi directorul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, s-a aflat, marţi, la Comisia de resort din Camera Deputaţilor, unde a fost prezentat noul proiect de lege în domeniul sanitar, prilej cu care a afirmat că acest dialog cu producătorii de medicamente are ca scop optimizarea mecanismelor de la nivelul pieţei farmaceutice unde în acest moment sunt tulburări.
Ritli a precizat că, deocamdată, nu se are în vedere modificarea taxei de clawback, ea fiind discutată în Parlament de unde trebuie să iasă sub o formă finală.
"Să vedem în ce formă o să iasă. Dialogul cu producătorii de medicamente este deschis. Ceea ce este important pentru noi este ca bolnavii să fie asiguraţi, să aibă medicamentele asigurate", a mai spus Ritli.
Ministrul Sănătăţii a precizat că există posibilitatea să se scurteze termenul în care producătorii să-şi primească banii de la Casa de Asigurări de Sănătate, cu condiţia să nu se mai acumuleze arierate, datorii, prin mecanismul clawback.
Pe de altă parte, Ritli a afirmat că MS nu intenţionează să modifice lista de medicamente compensate şi că nu are informaţii că ar mai putea apărea o criză a unor medicamente pe piaţa românească.
El a menţionat că au fost identificate 140 de medicamente care au producător unic în diferite specialităţi, iar ministerul va lua legătura cu fiecare producător în parte pentru a stabili legături contractuale "cu un mecanism care să garanteze o previzibilitate de ambele părţi". AGERPRES/(A - Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Ministrul Sănătăţii a discutat despre noua listă de medicamente compensate cu reprezentanţii industriei farmaceutice Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice despre noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele, se arată într-un...
Ladislau Ritli: Am convenit cu producătorii de medicamente simularea mai multor mecanisme Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai producătorilor de medicamente au convenit marţi să se facă simulări pentru o serie de mecanisme, printre care şi optimizarea taxei clawback, pentru rezolvarea tensiunilor de pe piaţa medicamentelor.
Ladislau Ritli: Nu a fost o criză de opioide, ci au fost disfuncţionalităţi Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu a fost vorba despre o criză de un anumit tip de morfină, ci de disfuncţionalităţi.
Ladislau Ritli: Varianta asumării pe noua lege-cadru a sănătăţii este viu discutată şi posibilă Varianta asumării de către Guvern a noii legi-cadru a sănătăţii este una "viu discutată" şi posibilă, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, la finalul reuniunii de lucru asupra acestui proiect de lege pe care a avut-o la grupul PDL din Camera Deputaţilor cu parlamentari ai Coaliţiei membri...