Cele mai citite
 


Olt: Peste 100 de cazuri noi de rubeolă şi număr în creştere de afecţiuni respiratorii
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au anunţat că focarele de rubeolă s-au extins în ultima săptămână şi în prezent sunt 14 licee care au elevi bolnavi de rubeolă.
Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a declarat marţi că în această săptămână sunt peste 100 elevi de liceu izolaţi la domiciliu după ce au contractat virusul rubeolei, cei mai mulţi elevi bolnavi, 76 fiind din Slatina. Cazuri de rubeolă au fost confirmate în utimele zile şi la licee din Caracal, Balş, Drăgăneşti-Olt, Corabia. Gogiu a menţionat că la Caracal, acolo unde au fost semnalate la finele anului trecut primele cazuri de rubeolă, numărul îmbolnăvirilor a început să scadă.
Cei mai mulţi dintre bolnavi sunt adolescenţi, elevi ai unor licee din oraşele menţionate, dar au fost semnalate şi cazuri sporadice, în afara liceelor, în rândul contacţilor elevilor bolnavi. Pentru a preveni răspândirea bolii, cei care au rubeolă trebuie să rămână izolaţi la domiciliu cel puţin şapte zile.
O creştere a numărului de îmbolnăviri s-a înregistrat în ultimele şapte zile şi la afecţiunile respiratorii. Gabriela Gogiu a precizat că în perioada indicată medicii au diagnosticat cu afecţiuni respiratorii acute aproape 1.650 de persoane, dintre care 85 au fost internate în spitale şi peste 730 de cazuri de pneumonii. Din cauza pneumoniilor au avut nevoie de îngrijiri medicale în spitale 198 de persoane. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Mai multe cazuri de afecţiuni respiratorii decât anul trecut Frecvenţa îmbolnăvirilor din cauza afecţiunilor respiratorii este mai mare în prima jumătate a lunii octombrie anul acesta faţă de perioadă similară a anului trecut, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.
Olt: Peste 120 de persoane spitalizate în ultima săptămână din cauza afecţiunilor respiratorii Peste 120 de persoane au fost internate în spitale în ultimele şapte zile din cauza unor afecţiuni respiratorii, respectiv viroze şi pneumonii, a anunţat joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Olt: La Caracal, 14 noi cazuri de rubeolă confirmate la elevii a trei licee Noi cazuri de îmbolnăvire cu rubeolă au fost confirmate în focarele de la Caracal, de la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan", Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" şi Colegiul Tehnic "Matei Basarab", numărul total al cazurilor confirmate ajungând în prezent la 57, faţă de 43 la începutul săptămânii trecute...
Olt: Peste 700 de bolnavi cu viroze şi pneumonii Slatina, 7 ian /Agerpres/ - Aproape 200 de persoane au fost internate în spitalele din judeţul Olt în ultima săptămână din cauza unor infecţii respiratorii acute şi a pneumoniilor, în timp ce alte peste 500 de persoane se tratează la domiciliu din cauza aceloraşi afecţiuni.
Olt: A scăzut constant numărul copiilor vaccinaţi Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au constatat o tendinţă constantă de scădere, în ultimii cinci ani, a numărului de copii care au fost vaccinaţi, printre cauze fiind menţionate neprezentarea la medic, refuzul părinţilor de a vaccina copii, contraindicaţii etc.
Olt: Patru cazuri noi de pacienţi cu gripă AH1 la Slatina; printre noile cazuri, un copil de 4 ani Numărul cazurilor de gripă AH1 confirmate în judeţul Olt continuă să crească şi a ajuns la 28, printre cazurile noi fiind şi un copil în vârstă de patru ani din Drăgăneşti-Olt, care frecventa o grădiniţă cu program prelungit din localitate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate (DSP) Olt.