Cele mai citite
 


Primăria Târgu Mureş alocă fonduri pentru redeschiderea centrului pentru copiii cu handicap sever
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, şi preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Alpha Transilvană, dr. Alexandru Lupşa, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va aloca fonduri pentru redeschiderea Centrului 'Perseverenţa' pentru copiii cu handicap sever şi multiplu.
Dr. Alexandru Lupşa a arătat că Primăria Târgu Mureş s-a angajat să vireze urgent suma de 50.000 de lei, pentru redeschiderea centrului 'Perseverenţa', de săptămâna viitoare, şi că lunar va vira câte 35.000 de lei pentru funcţionarea acestuia.
Medicul şi-a exprimat încrederea că municipalitatea îşi va respecta angajamentul de a vira sumele promise în fiecare lună, mai ales că Primăria Târgu Mureş ar avea o serie de restanţe faţă de acest ONG, de circa 400.000 de lei, începând cu anul 2009.
Primarul din Târgu Mureş a declarat, la rândul său, că a identificat posibilitatea de a 'disloca anumite fonduri' din buget, însă a arătat că şi alte primării şi Consiliul Judeţean Mureş ar trebui să contribuie cu diverse sume, pentru menţinerea în activitate a Centrului Perseverenţa, singurul din judeţ care îngrijeşte copiii cu autism.
Dr. Alexandru Lupşa a anunţat săptămâna trecută că aproximativ 70 de angajaţi ai Centrului "Perseverenţa" din cadrul Fundaţiei Alpha Transilvană au primit preaviz de concediere, iar cei 30 de copii cu dizabilităţi de la centru au fost preluaţi de servicii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, din subordinea Consiliului Judeţean Mureş.
Medicul consideră că este 'un regres şi o pierdere' ca la nivelul municipiului să nu mai existe un astfel de centru, la standarde europene.
În luna mai 2010, Fundaţia Alpha Transilvană a mai închis Centrul 'Perseverenţa', tot din cauza restanţelor Primăriei Târgu Mureş, însă a reluat activitatea după o lună, după ce a fost semnată o convenţie prin care municipalitatea se angaja să plătească parţial cheltuielile de susţinere a acestor servicii şi să achite eşalonat sumele restante din anul 2009.
AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Târgu Mureş se pregăteşte pentru accesarea de fonduri europene pe cercetare-dezvoltare în domeniul medical Primăria Târgu Mureş a invitat Consiliul Judeţean Mureş să participe, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei 'Life Tech City', pentru crearea polului de competitivitate pe cercetare-dezvoltare în domeniul medical şi informatică medicală, condiţie prealabilă pentru accesarea fondurilor...
Primarul din Târgu Mureş vrea fişe dentare pentru toţi copiii între 6 şi 16 ani Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că doreşte ca, în baza unei iniţiative a municipalităţii în colaborare cu medici stomatologi şi studenţi de la Stomatologie, fiecărui copil care învaţă în oraş, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani, să i se întocmească...
Mureş: Peste 600 de copii cu handicap sever, fără servicii de recuperare Conducerea Fundaţiei Alpha Transilvană din Târgu Mureş a anunţat, marţi, suspendarea activităţii centrului de zi 'Perseverenţa', care acordă servicii de recuperare pentru peste 600 de copii cu handicap sever din tot judeţul, din cauza subfinanţării.
Mureş: În jur de 50 de copii cu dizabilităţi vor beneficia de recuperare la domiciliu Aproximativ 50 de copii cu dizabilităţi fizice, din localităţile izolate ale judeţului, vor beneficia de recuperare la domiciliu, în urma implementării proiectului 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii'...
Dr. Imre Benedek va candida din partea PCM la Primăria Târgu Mureş Şeful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Imre Benedek, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va rămâne în cursa pentru Primăria Târgu Mureş şi va candida din partea Partidului Civic Maghiar (PCM).
CNMT îl susţine pe Levente Vass, unul din candidaţii UDMR la Primăria Târgu Mureş Liderul Centrului Democraţiei al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) din Târgu Mureş, Istvan Jakab, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că organizaţia îl susţine pe Levente Vass, consilier al ministrului Sănătăţii, unul din candidaţii propuşi de UDMR la Primăria Târgu...