Cele mai citite
 


Primul centru de gimanstică mentală deschis în Spania
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suntem dependenţi de fizicul nostru. Obligaţi să facem faţă provocării de a ne uita în fiecare zi în oglindă şi de a ne arăta ochilor celorlalţi. Cum rămâne însă cu psihicul nostru? În majoritatea cazurilor, nu-i dăm aceeaşi atenţie. Uită de igiena mentală chiar şi cei care necesită asistenţă urgentă, pentru probleme precum tulburările emoţionale, cărora nu li se acordă atenţie decât când este prea târziu, notează marţi ziarul La Verdad.
Şi psihicul uman are nevoie de antrenament. Asemeni bicepşilor sau coapselor. Institutul European de Psihologie Pozitivă este convins de acest lucru, prin urmare a înfiinţat primul centru de gimnastică mentală, o iniţiativă pionieră în Spania care, după numai o lună, a avut un răspuns favorabil în rândul madrilenilor. Are sediul în Valdemoro, iar conducătorul programului este psihologul Carlos Munoz.

'Gimnastica mentală se bazează pe Psihología Pozitivă, un curent care s-a născut acum zece ani în SUA la iniţiativa specialiştilor Martin Seligman y Park Peterson. Cei doi sunt creatorii Inventarului Fortăreţelor (VIA), potrivit căruia fiecare fiinţă umană dispune de 24 de fortăreţe, în proporţie diferită pentru fiecare', explică Muñoz.

Fiecare persoană are fortăreţe mai puternice sau mai slabe, prin urmare sunt primele cele care trebuie întărite. Obiectivul este generarea de emoţii pozitive. 'S-a demonstrat că 80% din gândurile noastre, dintr-o zi, sunt negative. Dar un singur gând pozitiv poate elimina zeci de gânduri negative', susţine promotorul acestei idei.

Deocamdată, rezultatele acestei iniţiative unice sunt aşteptate cu nerăbdare. 'Nu am găsit pe nimeni care să fi desfăşurat o activitate similară şi pe deasupra documentată. Din punct de vedere ştiinţific, vom face o evaluare prealabilă înainte de intervenţie. Altfel spus, participanţii, înainte de a începe, vor fi supuşi unui test prin care le va fi evaluat optimismul şi satisfacţia faţă de viaţă, cu alte cuvinte indicele de fericire în general', explică psihologul.

Condiţiile pentru a se înscrie la centrul de gimnastică mentală sunt uşor de îndeplinit. Trebuie să fie o persoană adultă şi să nu sufere vreo patologie care să o împiedice să lucreze în echipă. Cursurile vor fi susţinute pe grupuri de 10 sau 12 persoane. Preţul este de 49 de euro pe lună, deşi există şi o ofertă promoţională care reduce tariful la 39 de euro. Până acum, femeile s-au arătat cele mai interesate.

Irene, consilier la primărie într-o localitate din municipiul Madrid, este una din participantele la curs. Vine săptămânal la centru şi este foarte mulţumită de rezultate. 'Cred că la un moment ar trebui să stăm şi să ne gândim, dacă ne îngrijim de interior la fel de mult ca şi de exteriorul nostru', spune ea.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Tudor Ciuhodaru: Voi face o evaluare dură a sistemului medical de urgenţă Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Dâmboviţa: DSP a anchetat cazul bătrânului ajuns la Spitalul Judeţea cu larve în rănile de la picior Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a efectuat o anchetă în cazul bătrânului ajuns de la un centru social la Spitalul Judeţean Târgovişte cu larve în răni la picior, a descoperit mai multe nereguli şi a trimis concluziile Colegiului Medicilor.