Cele mai citite
 


Sălaj: Manager nou la Spitalul Orăşenesc din Şimleu Silvaniei
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Orăşenesc "Dr. Ioan Puşcaş" din Şimleu Silvanei, Genţiana Muste, a demisionat marţi din funcţie, Consiliul de Administraţiei al unităţii spitaliceşti hotărând numirea pe acest post, ca interimar, a economistului Dionis Oros, fost contabil şef şi preşedinte al Consiliul de Administraţie al spitalului.
"În urma şedinţei, Consiliul de Administraţie a luat cunoştinţă despre demisia fostului manager al spitalului, respectiv a doamnei doctor Muste Genţiana şi a propus, cu unanimitate, numirea în funcţia de manager a fostului, de astăzi, preşedinte al Consiliul de Administraţie, respectiv a domnului Oros Dionis", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Septimiu Ţurcaş, primarul din Şimleu Silvaniei.
Acesta a adăugat faptul că Genţiana Muste a fost "un manager deosebit de competent", ceea ce a făcut ca, în prezent, spitalul să fie "pe linia de plutire" din punct de vedere economic.
Fostul manager a precizat că, de la numirea sa, din august 2009, şi până în prezent, a reuşit atragerea a 485.000 lei pentru reparaţii capitale şi 200.000 pentru aparatură medicală, bani din care a fost achiziţionat inclusiv un aparat Ecodopler 4D, unic în judeţ.
Tot în această perioadă, unitatea medicală a trecut în subordinea administraţiei locale şi suferit o serie de restructurări, ajungând, actualmente, la 215 paturi şi 289 de angajaţi.
Deşi a refuzat să facă publice motivele demisiei, Genţiana Muste a subliniat să doreşte să revină la cariera medicală.
Noul manager interimar, Dionis Oros, are o dublă specializare, juridică şi economică şi a mai lucrat în spital, inclusiv în funcţia de contabil şef, între 1990-1997.
În ultimii doi ani a fost preşedinte al Consiliul de Administraţie a Spitalului Orăşenesc "Dr. Ioan Puşcaş". AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Fostul manager şi directorul medical al unui spital privat, trimişi în judecată pentru internări fictive Fostul manager şi directorul medical al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, spital privat din Zalău aparţinând unei fundaţii non-profit româno-olandeze, au fost trimişi în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj într-un dosar în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi ...
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Investii de şase milioane de lei în aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va fi dotat, în premieră, cu un aparat pentru Investigaţie prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), dar şi cu altă aparatură medicală de înaltă performanţă, consilierii judeţeni din Sălaj aprobând în acest sens, joi, în cadrul şedinţei ordinare lunare, majorarea bugetului...
Sălaj: Dotări de 200.000 de lei pentru Spitalul Judeţean din Zalău, printr-o finanţare privată Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău beneficiază, începând cu luna noiembrie, de mobilier şi aparatură medicală în valoare de peste 200.000 de lei, prin intermediul unui proiect finanţat de o companie privată locală.
Sălaj: Peste patru milioane de lei pentru reabilitarea unor spitale din judeţ Peste patru milioane de lei vor fi alocate de către Ministerul Sănătăţii, în acest an, pentru reabilitarea unor unităţi spitaliceşti din judeţul Sălaj, cea mai mare parte din sumă urmând a reveni Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, potrivit datelor prezentate vineri, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului...