Cele mai citite
 


Peste jumătate dintre bebeluşii din ţările dezvoltate ar urma să atingă vârsta de 100 de ani
vineri, 2 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai bine de jumătate dintre bebeluşii născuţi acum în ţările dezvoltate ar trebui să ajungă să-şi serbeze 100 de ani de viaţă şi chiar într-o stare de sănătate bună, dacă se va menţine ritmul creşterii speranţei de viaţă înregistrat în ultimele două secole - informează AFP.
Potrivit unui studiu condus de profesorul Kaare Christensen de la Universitatea din Odense (Danemarca) şi publicat de Lancet, creşterea speranţei de viaţă a fost de circa 30 de ani în secolul XX în Europa occidentală, în America de Nord sau Australia, fiind mai mare în Japonia şi în anumite ţări precum Spania şi Italia.

Probabilitatea ca persoanele în vârstă de 80 de ani să atingă 90 de ani era în 1950 de 15%-16% pentru femei şi de 12% pentru bărbaţi. În 2002, această probabilitate era de 37% şi, respectiv, 25%, iar în Japonia, ţara în care longevitatea are mai multe şanse, depăşeşte astăzi 50% în rândul femeilor.

Luând în calcul rata mortalităţii, rezultă că trei bebeluşi din patru născuţi în ţări bogate ar trebui să poată trăi cel puţin până la?75 de ani, chiar dacă nu se ameliorează condiţiile de sănătate medii ale populaţiei. Dacă acestea se vor ameliora în acelaşi ritm ca în cursul ultimelor două secole, majoritatea acestor copii ar trebui să poată atinge vârsta de 100 de ani.

Cercetătorii deduc că 'vieţi foarte lungi sunt probabil destinul majorităţii persoanelor care trăiesc astăzi în ţări dezvoltate'. În plus, dizabilităţile ar urma să fie limitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia pe primul loc într-un clasament privind sănătatea populaţiei Japonia conduce într-un clasament al ţărilor cu populaţia cea mai sănătoasă din lume, conform rezultatelor unui amplu studiu internaţional asupra sănătăţii şi îmbolnăvirilor, care a inclus 187 state de pe mapamond, conform publicaţiei medicale The Lancet, care evidenţiază că efectuarea studiului a beneficiat...
Americanii au cea mai precară stare de sănătate în rândul populaţiei ţărilor bogate /studiu/ Washington, 10 ian /Agerpres/- Americanii au o stare de sănătate mai proastă decât cea a populaţiei din alte ţări bogate, mor în medie mai repede şi suferă de mai multe boli, în ciuda faptului că în SUA cheltuielile medicale pe cap de locuitor sunt cele mai ridicate, relevă un raport publicat miercuri...
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Britanicii, printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi (studiu) Britanicii se numără printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi, în pofida a şase decenii de asistenţă medicală gratuită şi a amplelor campanii de sănătate publică, potrivit unui nou studiu, comandat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi apărut marţi online în publicaţia Lancet, preluată de AP.
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie
Homosexualii şi lesbienele sunt foarte toleraţi în Spania, Olanda, Danemarca şi Finlanda, dar respinşi în estul Europei Ţările europene cele mai tolerante cu lesbienele, homosexualii, transsexualii şi bisexualii sunt Spania, Olanda, Danemarca şi Finlanda, la cealaltă extremă situându-se statele est-europene, se menţionează într-un studiu publicat joi de Institutul olandez pentru studii sociale (SCP), citat de agenţia...