Cele mai citite
 


Sportivii britanici care vor concura la Olimpiadă sunt sfătuiţi să evite contactul cu membrii delegaţiilor străine
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 550 de sportivi britanici care vor participa la Olimpiada organizată în această vară la Londra au fost sfătuiţi să evite orice contact fizic, chiar şi o banală strângere de mână, cu sportivii rivali sau cu demnitari şi fani veniţi din alte ţări, pentru a nu se contamina cu cine ştie ce virusuri şi bacterii şi astfel să-şi pericliteze performanţa în întrecerea sportivă, transmite Associated Press.
În timp ce experţii în bune maniere se tem că echipa sportivă a ţării gazdă va părea să fie compusă doar din oameni nepoliticoşi, Asociaţia Olimpică Britanică (BOA) este mult mai preocupată de starea de sănătate a sportivilor, invocând faptul că îmbolnăvirile neprevăzute pot avea un cost ridicat în medalii pierdute.

Obiectivul echipei olimpice britanice este de a egala cel puţin poziţia a patra în clasamentul pe naţiuni obţinută la Olimpiada de la Beijing, când a câştigat 47 de medalii. Medicul şef din cadrul BOA, Dr. Ian McCurdie susţine că evitarea contactului fizic cu străinii şi o bună igienă personală pot reprezenta cheile succesului în acest an pentru atleţii britanici.

Întrebat dacă până şi tradiţionalul salut însoţit de strângerea mâinilor ar trebui evitat, Dr. McCurdie a replicat: "Cu un motiv întemeiat, cred că da!".

"Nu mi se pare chiar un sfat rău. Pot apărea problema la o recepţie când te afli în faţa unei linii de 20 de persoane şi trebuie să dai mâna cu fiecare în parte. În mod esenţial este vorba de a minimiza riscul apariţiei unor infecţii. La Jocurile Olimpice sau la orice competiţie sportivă importantă, chiar şi o uşoară stare de disconfort provocată de o infecţie îţi poate influenţa negativ performanţa sportivă", a mai explicat el.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mituri despre igiena intimă. Ce este corect şi ce nu? Igiena intimă feminină rămâne încă o temă tabu, în ciuda importanţei majore pe care aceasta o are în îngrijirea şi sănătatea oricărei femei. Mai mult, lipsa de informare în legătură cu acest obicei zilnic poate cauza grave probleme de sănătate şi poate influenţa în mod serios viaţa de cuplu...
Cum iti alegi corect produsele de igiena intima? Orice femeie s-a lovit cel puţin o dată de dilema alegerii produselor de igienă intimă sănătoase şi potrivite pentru nevoile sale. Asta deoarece cel puţin o dată în viaţa s-a confruntat cu infecţii vaginale, iritaţii, secreţii abundente, etc.
Cistite (Infectii ale tractului urinar) Aceasta apare în mod deosebit la femei, datorita uretrei mai scurte. Cele mai frecvente cistite sunt simple si apar ca urmare a infectarii cu bacterii din sfera intestinala (în special cu Escherichia Coli ).
Ce boli riscam daca nu tratam afectiunile dentare Orice infectie reprezinta un motiv de alarma, mai ales atunci cand aceasta are loc in cavitatea orala, de unde bacteriile si toxinele se pot raspandi cu usurinta prin vasele de sange in intregul organism. In ultimii ani numeroase studii stiintifice au demonstrat legatura dintre infectiile orale...
Candidoza – tot ce trebuie sa stii despre aceasta infectie Temperaturile crescute ce ne-au luat prin surprindere chiar inainte ca vara sa-si intre in deplin rol, ne determina sa apelam la tot mai multe mijloace de a ne racori. Si ce metoda mai comuna si la-ndemana este ca la sfarsit de saptamana sa mergem la piscina, fara sa stim ca bazinele...
Igiena intima Multe infectii si boli ginecologice apar ca rezultat al unei igiene intime necorespunzatoare.