Cele mai citite
 


Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi copii, cu vârste de 4 şi 11 ani, din localitatea Gorgova, Delta Dunării, au fost transportaţi marţi cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraşul Tulcea, aceasta fiind a 10-a intervenţie efectuată în ultima lună de echipajul SMURD.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta, echipajul SMURD aflat la bordul unui elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie din Tulcea a preluat marţi un băiat, de patru ani, care avea febră, şi o fată de 11 ani, care prezenta stări de vomă şi dureri.
'Împreună cu mama, copiii au fost aduşi în siguranţă cu elicopterul, preluaţi de echipajele SMURD şi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţă Judeţean Tulcea. A fost o misiune cu un grad de noutate pentru echipajul SMURD fiind vorba de doi fraţi care aveau nevoie de îngrijiri medicale. În ultima lună, am mai avut un singur caz similar de preluare a două persoane, dar din localităţi diferite', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Angela Tulceanu.
Numai în ultima lună, perioadă în care circulaţia navelor pe Dunăre a fost îngreunată din cauza sloiurilor de gheaţă, potrivit sursei citate, echipajele SMURD din cadrul ISU Delta Tulcea cu sprijinul Unităţii Speciale de Aviaţie au intervenit în circa 10 cazuri de urgenţe medicale în diferite localităţi de Delta Dunării.
Marţi, conform Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, pe canalul Sulina curg sloiuri ce acoperă 50% din suprafaţa fluviului, pe braţul Chilia curg sloiuri pe 20% din suprafaţa Dunării, braţul Tulcea este liber de gheaţă, iar braţul Sfântu Gheorghe rămâne blocat de gheaţă. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Un bărbat în vârstă de 61 de ani din satul Periprava din Delta Dunării a fost transportat sâmbătă cu un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie (USA) în spitalul din oraşul Tulcea.
Tulcea: O tânără însărcinată din Chilia Veche, transportată cu elicopterul la Tulcea O tânără însărcinată din satul Chilia Veche, aflat în Delta Dunării, a fost transportată vineri dimineaţa de un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.
Tulcea: Un elicopter este pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Delta Dunării Un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie va fi, începând de marţi, pe Aeroportul internaţional Delta Dunării din judeţul Tulcea pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Rezervaţie. De asemenea, toate navele din Portul Tulcea au primit ordin de a intra la iernatic,...
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Tulcea: Primul punct de prim-ajutor SMURD din Delta Dunării Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a inaugurat, marţi după-amiază, la Crişan, primul punct de prim-ajutor SMURD pentru comunităţile izolate din Delta Dunării.