Cele mai citite
 


Un nou an în parteneriatul pentru salvarea de vieţi
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parteneriatul pentru susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană va continua şi în 2012 între Fundaţia pentru SMURD, Inspectoratul General de Aviaţie şi Rompetrol, grupul urmând să asigure şi anul acesta combustibil Jet A1 pentru operarea celor trei elicoptere din Bucureşti, Târgu Mureş şi Arad.
Preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este al treilea an de parteneriat, menţionând că Ministerul Sănătăţii a făcut o achiziţie pentru şase elicoptere, primul sosind la sfârşitul anului trecut şi este în funcţiune. Potrivit lui Arafat, alte două elicoptere vor fi achiziţionate anul acesta în cadrul acordului-cadru.
"Activitatea aeriană de salvare a fost foarte mult utilizată în ultimul timp şi la buna desfăşurare a acesteia a contribuit şi Ministerul Apărării", a punctat dr. Raed Arafat.
El a precizat, de asemenea, că este în curs de achiziţionare un avion, banii fiind strânşi din colectarea procentului de 2% din impozitul pe venit direcţionat spre Fundaţia SMURD. "Este posibil ca acest avion să fie achiziţionat până la sfârşitul acestui an. Un astfel de avion este necesar pentru transportul la mari distanţe şi în condiţii meteo în care elicopterele nu pot zbura", a explicat dr. Arafat.
În 2011 la Bucureşti au fost făcute 469 de intervenţii, cu precădere în lunile de vară, a afirmat, la rândul său, dr. Ioana Mihai de la SMURD Bucureşti - Ilfov, cele mai multe intervenţii aeriene fiind făcute pentru traumatisme în cazul accidentelor rutiere.
Au fost efectuate misiuni SMURD şi pentru cazuri neonatologice (58 de situaţii).
Misiuni de salvare au fost realizate şi la Târgu Mureş - 510 anul trecut, iar la Arad, în primul an de funcţionare, au fost efectuate 16 misiuni.
Dr. Raed Arafat a punctat că în România această activitate este încă la început şi a susţinut că, până în 2014, vor fi opt baze aeriene de salvare. El şi-a exprimat speranţa însă ca, până la sfârşitul acestui an, să fie funcţionale cinci baze.
"Acest parteneriat strategic demarat în 2010 presupune acoperirea consumului de combustibil pentru elicopterele utilizate de SMURD, facilitând astfel intervenţiile medicale aeriene de salvare de vieţi omeneşti. Implicarea noastră constantă în susţinerea sectorului medical din România, prin dotarea şi reabilitarea unor unităţi medicale sau donaţii de carburant în scopul dezvoltării unor servicii, reprezintă un gest firesc pentru o companie permanent preocupată de îmbunătăţirea aspectelor sociale specifice comunităţilor în care îşi desfăşoară operaţiunile", a afirmat, la rândul său, Gavit Kurkimov, vicepreşedinte Divizia Dezvoltare-Afaceri a Grupului Rompetrol.
Dr. Raed Arafat a evidenţiat şi colaborarea directă cu Inspectoratul General al Aviaţiei, care are o "consecinţă cât se poate de palpabilă - salvarea cât mai multor vieţi".
Începând din 2008, SMURD a efectuat intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea unui număr de 3.000 de persoane rănite.
Anul trecut, în cadrul celor trei puncte de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării acordate de Grupul Rompetrol au fost efectuate 978 de intervenţii, însumând 1.569 ore de zbor, în creştere comparativ cu 2010 când au fost efectuate 835 de intervenţii (1.315 ore de zbor).
"Prin intermediul acestui solid parteneriat ce continuă în anul 2012 alături de compania Rompetrol şi Fundaţia pentru SMURD, Inspectoratul General de Aviaţie, în calitate de operator al misiunilor aeromedicale SMURD, îşi desfăşoară lupta de fiecare zi cu secundele şi reuşeşte să finalizeze cu succes operaţiunile de salvare de vieţi omeneşti", a subliniat generalul Dorel Grădinaru de la Inspectoratul General al Aviaţiei.
Grupul Rompetrol se implică în proiecte de responsabilitate socială prin platforma "Energia vine din suflet". AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Constanţa, a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea unui elicopter SMURD Constanţa va deveni a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea şi utilizarea unui elicopter pentru intervenţii de urgenţă, a informat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Raed Arafat: Peste 12.000 de misiuni de salvare în cei zece ani de activitate aero-medicală SMURD Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), secretarul de stat Raed Arafat, a afirmat că, în cei zece ani de operare aero-medicală SMURD, au fost efectuate peste 12.000 de misiuni de salvare, acesta adăugând că în 2014 urmează să fie operaţionalizat şi punctul...
Dr. Raed Arafat promite că în acest an SMURD se va extinde în toate judeţele ţării Târgu Mureş, 5 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în acest an Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) se va extinde în toate judeţele ţării.
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.