Cele mai citite
 


Alba: Deficit de medici ATI, în toate spitalele din judeţ
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate spitalele din Alba se confruntă cu o specialitate deficitară în rândul medicilor, respectiv cea de Anestezie Terapie Intensivă, urmată de cea de Neonatologie şi de Medicină de urgenţă.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş, a subliniat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că numărul medicilor din judeţ a cunoscut o uşoară creştere în 2011 faţă de anul anterior, de la 327 la 342. Acelaşi lucru se înregistrează şi în rândul cadrelor medicale medii, de la 1.069 la 1.140, a precizat Timiş.
Cu toate acestea încă mai există specialităţi deficitare. Astfel, toate unităţile din judeţ se confruntă cu un deficit al medicilor anestezişti, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi spitalele din Aiud, Cîmpeni şi Cugir înregistrează aceeaşi situaţie şi în privinţa medicilor neonatologi. De asemenea, medicina de urgenţă este o altă specialitate deficitară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi la unităţile din Aiud, Blaj şi Cîmpeni.
Există un număr insuficient de medici specialişti în Pediatrie la Spitalele Orăşeneşti Abrud, Cîmpeni şi Cugir, acesta din urmă având o lipsă şi pe Chirurgie. AGERPRES/ (A,AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Timiş: Cea de-a X-a ediţie a Congresului Internaţionale de ATI şi Medicină de urgenţă se desfăşoară la Timişoara Cea de-a X-a ediţie a Congresului Internaţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina de Urgenţă începe, joi, la Timişoara.
Alba: Secţia de Pediatrie a spitalului din Alba Iulia va dispune de un compartiment ATI Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba are în vedere înfiinţarea în cadrul Secţiei de Pediatrie a unui compartiment Anestezie Terapie Intensivă pentru nou-născuţi, în prezent fiind destinate doar cinci paturi pentru ATI.
Timiş: O nouă ediţie a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie Cea de-a 12-a ediţie a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi Medicină de Urgenţă începe vineri, la Timişoara (24-24 octombrie), evenimentul incluzând alte trei manifestări, respectiv ediţia a 12-a a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în ATI, a 24-a...
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...
Alba: O singură secţie ATI în judeţ, dotată însă la standarde europene Judeţul Alba dispune de o singură secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), care poate asigura astfel susţinerea pacienţilor în stare gravă pe perioadă mai lungă de timp, respectiv cea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, care este dotată însă la standarde europene.