Cele mai citite
 


ANSVSA: Noi reglementări privind bunăstarea şi protecţia porcilor
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, a transpus prevederile Directivei Consiliului nr. 91/630/CEE, codificată şi înlocuită de Directiva Consiliului 120/2008/CEE de stabilire a normelor minime de protecţie a porcilor prin Ordinul ANSVSA nr. 202/2006, a anunţat, miercuri, Agenţia Sanitar Veterinară.
Legislaţia sanitară veterinară în vigoare stabileşte doar nivelul maxim al zgomotului din adăpost, condiţiile de iluminat şi suprafeţele minime de cazare pentru fiecare categorie de porcine în parte, iar Directiva Consiliului nr. 98/58/CE precizează că circulaţia aerului, nivelul de pulberi, temperatura, umiditatea relativă a aerului şi concentraţia gazelor trebuie menţinute în limite care să nu fie dăunătoare animalelor, însă nu stipulează care sunt aceste limite, precizează instituţia, într-un comunicat remis AGERPRES.
"Întrucât există dovezi ştiinţifice care atestă rolul vital al condiţiilor de microclimat şi al apei la suine, suinele fiind cele mai sensibile la lipsa apei, pierderea unei zecimi din cantitatea apei corpului poate determina moartea animalului, iar modificarea unor parametrii fizico-chimici ai acesteia afectează grav animalele, pentru a a veni în sprijinul crescătorilor de porcine, A.N.S.V.S.A. a elaborat şi postat, în urmă cu 5 ani, pe site-ul instituţiei Ghidul crescătorului privind protecţia şi bunăstarea porcinelor. În urma discuţiilor avute, în anul 2011 şi la începutul acestui an, cu reprezentanţii Patronatului Român al Cărnii de Porc, s-a considerat oportună elaborarea unor Norme metodologice de monitorizare a standardelor de microclimat, precum şi a necesarului de apă şi de hrană, în vederea asigurării statusului minim de bunăstare a porcinelor din exploataţiile comerciale, care să fie promovate printr-un ordin. Aceste norme actualizează şi completează informaţiile cuprinse în ghiduri şi sunt destinate exploataţiilor comerciale, unde creşterea suinelor se face în sistem intensiv.
Toate limitele condiţiilor de microclimat şi parametrii de calitate ai apei, prevăzute de proiectul de ordin, sunt preluate din diferite studii şi au fost analizate şi convenite în cadrul întâlnirilor cu Patronatul Român al Cărnii de Porc", arată ANSVSA. AGERPRES/(AS-George Andrei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Senatorii au decis revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului (sinteză) Plenul Senatului a constatat, miercuri, într-o şedinţă care a durat câteva minute, încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi preşedinte al acestui for legislativ al lui Mircea Geoană, democrat-liberalul Petru Filip preluând interimar şefia Senatului până la votarea de către plen...
ANSVSA: În România nu a fost detectată prezenţa acrilamidei în produsele alimentare În România nu a fost detectată prezenţa acrilamidei în produsele alimentare analizate, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, remis, luni, AGERPRES.
ANSVSA negociază cu oficiali din mai multe ţări arabe demararea exportului de carcase de ovine Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) negociază, în această perioadă, cu oficiali din mai multe ţări arabe demararea, în cel mai scurt timp, a exportului de carcase de ovine, se arată într-un comunicat al instituţiei remis sâmbătă seară AGERPRES.
România, lider coordonator pentru gestionarea febrei aftoase în zona balcanică România găzduieşte, joi şi vineri, o şedinţă de lucru a Comitetului Executiv al Comisiei Europene pentru gestionarea febrei aftoase (EuFMD), în condiţiile în care ţara este, totodată, lider coordonator pentru zona balcanică prin Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor...