Cele mai citite
 


Bacău: Trei medici sancţionaţi în cazul unei fetiţe ce a murit bolnavă de rabie
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău a decis sancţionarea disciplinară cu reducerea salariului de bază cu 5% pe o perioadă de o lună a celor trei medici care au consultat şi diagnosticat o fetiţă de cinci ani, Denisa Nicoleta V, care a murit ulterior de rabie, la o clinică din Iaşi.
'Sancţionarea s-a făcut potrivit prevederilor alin. 248, lit. C din Codul Muncii, la baza deciziei stând şi notele explicative date de cei trei medici, Regulamentul de organizare şi funcţionare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău şi referatul Comisiei de disciplină din cadrul unităţii noastre medicale din data de 5 martie, prin care se constata neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute în fişa postului', a declarat, marţi, pentru AGERPRES Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău.
Potrivit acesteia, sancţiunile decise de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău 'au în vedere latura administrativă a activităţii desfăşurate de cei trei medici'.
'Potrivit legii, Colegiul Medicilor este singurul organism care ar putea decide şi o eventuală sancţionare profesională a acestora', a precizat pentru AGERPRES Dan Stoica, managerul unităţii medicale băcăuane. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : Anchetă declanşată după ce o fetiţă de cinci ani a murit de turbare Autorităţile sanitare şi sanitar-veterinare băcăuane au deschis anchete separate după ce o fetiţă, în vârstă de cinci ani, din comuna Răcăciuni a murit luni seara într-o clinică din Iaşi, unde fusese trimisă pentru suspiciune de turbare.
Bacău: Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă - un medic francez operează în secţia de urologie, modernizată Doctorul Patrice Brun, de la Spitalul Sens, situat lângă Paris, a efectuat, în această săptămână, mai multe operaţii din patologia urologică, premiere la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău, înregistrând însă, prin prezenţa sa, şi cea dintâi participare directă a unui specialist de peste hotare la...
Bacău: Zilele Medicale ale Spitalului Municipal din Moineşti Spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti este prima unitate medicală din judeţ şi primul de acest tip/urgenţă/ din ţară care a primit acreditarea de funcţionare, document înmânat joi, cu prilejul deschiderii ediţiei a VI-a a ''Zilelor Medicale''.
Bacău: Simulare a unei intervenţii în caz de cutremur la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău Un exerciţiu în cursul căruia a fost vizat modul de acţiune în cazul unui cutremur s-a desfăşurat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bacău, cu participarea a mai mult de 150 de cadre medicale, dar şi a pacienţilor a căror stare de sănătate le-a permis sa fie prezenţi la această simulare...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Bacău: Dumitru Sechelariu, fost primar al muncipiului, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti Fostul primar al municipiului Bacău în perioada 1996-2004, Dumitru Sechelariu, a fost internat în stare gravă, duminică, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.