Cele mai citite
 


Brăila: Numărul pacienţilor cu sifilis a crescut cu 50%
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Boli infectioase
 

Numărul pacienţilor identificaţi cu sifilis a crescut cu 50% anul trecut, iar numărul îmbolnăvirilor cu gonoree aproape s-a dublat în judeţul Brăila, potrivit unei situaţii prezentate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Brăila, dr. Andreia Gavrilescu, în 2011 au existat la Brăila 42 de cazuri de sifilis depistate şi tratate, dar ''în realitate numărul persoanelor bolnave este mai mare, având în vedere că multe nu se prezintă la medic pentru tratament, de ruşine sau pentru că nu ştiu că au fost infectate''.
De asemenea, conform evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, numărul cazurilor de gonoree identificate şi tratate aproape s-a dublat în anul 2011, de la 7 persoane bolnave în 2010, la 12 persoane în 2011. AGERPRES/ (AS - Ecaterina Ignat)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Brăila: Peste 14.000 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei Peste 14.000 de persoane din judeţul Brăila, în mare parte persoane cu afecţiuni cronice şi vârstnici, au fost vaccinate până în prezent împotriva virusului gripal, potrivit informaţiilor furnizate vineri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Avocat din Brăila, fost consilier juridic la CAS, deferit justiţiei de DNA Bucureşti, 2 mar /Agerpres / - Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Carmen Cornelia Burghilă, avocat în cadrul Baroului Brăila şi fost consilier juridic la Casa de Asigurări de Sănătate Brăila, pentru trafic de influenţă...
Brăila: DSP a autorizat un singur spital privat de medicină paleativă destinat persoanelor vârstnice Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a autorizat, la nivelul judeţului, un singur spital privat de medicină paleativă destinat persoanelor vârstnice, potrivit informaţiilor furnizate marţi, în şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic de directorul instituţiei, Gabriel Ciochină.
Brăila: DSP a primit peste 2.000 de doze de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor Direcţia de Sănătate Publică Brăila a primit de la Ministerul Sănătăţii peste 2.000 de doze de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor, potrivit informaţiilor furnizate joi de DSP.