Cele mai citite
 


Cluj: Peste şapte sute de studenţi de la USAMV vor face practică pe bani europeni, în unităţi agricole
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 720 de studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va efectua stagii de practică profesională în 21 de unităţi de profil din Regiunea Nord-Vest, toate costurile fiind asigurate prin proiectul intitulat "Pregătirea practică - Investiţie pentru viitorii specialişti în agricultură", cofinanţat din Fondul Social European.
Rectorul USAMV, prof. univ. dr. Doru Pamfil, care coordonează proiectul, a afirmat, miercuri, la lansarea acestuia, că studenţii instituţiei clujene de învăţământ superior agricol devin, în acest fel, "parte a unei reţele de profesionişti - angajatori, cadre universitare, foşti şi actuali studenţi din domeniile agricultură, ingineria produselor alimentare, ingineria mediului, horticultură, peisagistică, silvicultură, zootehnie, biotehnologii, medicină veterinară - iar acesta este un atu important pentru viitori absolvenţi".
Proiectul se va derula până în luna decembrie 2013, obiectivul general fiind creşterea gradului de inserţie pe piaţa muncii a absolvenţilor USAMV din Cluj-Napoca, prin îmbunătăţirea aptitudinilor şi competenţelor cerute de mediul economic. Se va consolida, pe această cale, un parteneriat între mediul universitar şi piaţa muncii.
Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără sprijinirea studenţilor în vederea creionării propriului plan de carieră. Tinerii vor avea acces la servicii de consiliere şi orientare profesională, consiliere în legislaţia muncii, precum şi în privinţa drepturilor şi obligaţiilor la primul loc de muncă. Studenţii instituţiei clujene de învăţâmânt superior agricol vor efectua, de asemenea, stagiile tradiţionale la Ferma mixtă de la Cojocna a USAMV, vor participa la ateliere de lucru şi la aplicaţii de studiu la parteneri din Uniunea Europeană ai USAMV. AGERPRES/(A, AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect de corelare a programelor de masterat cu cerinţele pieţei muncii, derulat de USAMV Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca derulează, în parteneriat cu instituţiile similare din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, un proiect pentru buna corelare a programelor de masterat cu cerinţele pieţei muncii, pe baza unei platforme online.
Cluj: Universităţile asigură cazarea pentru cei mai mulţi dintre studenţi Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca pune la dispoziţia studenţilor, pentru cazare, în anul de studii 2012-2013, un număr de 4.964 de locuri în căminele proprii, trei dintre ele ultramoderne, plus 216 locuri pentru doctoranzi.
Cluj: Produse inventate de studenţii de la USAMV, prezentate la Festivalul alimentului Mai multe produse alimentare inedite cum ar fi spaghetele din suc de fructe, ciocolata cu hamei sau îngheţata de dovleac, create de studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, au fost prezentate în cadrul unui festival special organizat pentru tinerii din anii...
Cluj: Prefectul Gheorghe Vuşcan s-a întâlnit cu rectorii celor şase universităţi clujene Rectorii celor şase universităţi din Cluj-Napoca au participat, luni, la o întâlnire cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, ce a vizat deschiderea unui dialog real pe teme economice, sociale şi culturale, benefic întregii comunităţi, care să cuprindă şi aspecte referitoare la regionalizare şi...
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Cluj: Peste 1.200 de absolvenţi ai promoţiei 2010 a UMF, la festivitatea de absolvire Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Peste 1.200 de absolvenţi ai promoţiei 2010 a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Iuliu Haţieganu'', participă, sâmbătă, alături de profesori şi părinţi, la festivitatea de absolvire, găzduită de stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu',