Cele mai citite
 


Democrat-liberalii susţin că discursul preşedintelui Băsescu a surprins poza zilei de astăzi
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Democrat-liberalii apreciază că discursul susţinut, miercuri, în plenul Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu a surprins poza zilei de azi, dar care conţine o doză de optimism şi dă mare încredere românilor.
Deputatul PDL Daniel Buda a afirmat că din discurs s-au desprins două chestiuni importante: reforma sistemului sanitar şi nevoia ca România să dobândească independenţă energetică.
"Sunt două chestiuni importante care merită reţinute: ceea ce înseamnă reforma sistemului sanitar în primul rând şi, pe de altă parte, ceea ce înseamnă nevoia ca România să dobândească independenţă din punct de vedere energetic pe termen mediu şi lung", a declarat, pentru AGERPRES, Daniel Buda.
La rândul său, deputatul PDL Gelu Vişan a apreciat că discursul şefului statului a fost unul de răscruce.
"Un discurs în care preşedintele a afirmat cât se poate de ferm că această etapă de austeritate care ne-a adus foarte multe lucruri bune, dar şi multe înjurături, să le spunem aşa, politicienilor, această etapă va fi continuată acum", a afirmat, pentru AGERPRES, Gelu Vişan.
În opinia sa, un aspect extrem de important reieşit din discursul lui Băsescu este cel legat de "întărirea rolului României în Europa şi în lume". "Cele trei mari linii strategice: agricultură, turism şi noi locuri de muncă prin minerit. Şi în partea cealaltă discutând foarte clar de dezvoltarea sistemului energetic al României", a susţinut el.
Întrebat de ce a ţinut să-şi ia notiţe scrise pe parcursul discursului preşedintelui, deputatul PDL a precizat că procedează aşa de fiecare dată, întrucât "discursul are foarte multe elemente tehnice întotdeauna".
"Şi toate aceste elemente tehnice venite din partea preşedintelui României, care în mod principal şi-a axat mesajul pe politica internă, dar care a spus foarte multe şi despre poziţia României în cadrul Consiliului European, de poziţia României în cadrul Uniunii Europene, au fost extrem de importante", a susţinut Vişan. AGERPRES/(A - Daniel Florea, Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Traian Băsescu susţine un nou acord cu FMI având ca obiectiv major consolidarea fiscală Bucureşti, 4 ian /Agerpres/ - Preşedintele Traian Băsescu susţine încheierea unui nou acord între România şi Fondul Monetar Internaţional /FMI/, de tip preventiv, având ca obiectiv major consolidarea fiscală.
Traian Băsescu: Mi se datorează în cea mai mare parte eşecul înregistrat în prezentarea legii Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, că România are nevoie de o lege a Sănătăţii, punctând că s-a înregistrat un eşec în prezentarea publică a proiectului privind reforma în domeniul sanitar, care în cea mai mare parte i se datorează.
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
Băsescu către UDMR: Să înţeleagă că sunt politiceni care servesc România, nu care blochează nevoia de reformă Politicienii din Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR, în coaliţia la guvernare) să înţeleagă că trebuie să servească România, nu să blocheze nevoia de reformă a statului, a spus miercuri preşedintele Traian Băsescu, punctând faptul că UDMR a blocat procesul de reformă a sănătăţii.