Cele mai citite
 


Dorin Florea (PDL): UMF trebuie să fie problema universitarilor
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, vicepreşedintele PDL, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Universitatea de Medicină şi Farmacie din oraş trebuie să fie problema universitarilor, iar implicarea politicului în autonomia universitară este o mare greşeală.
'În loc să discute elegant, frumos universitarii, să închidă uşa şi să discute împreună românii şi maghiarii, invită şi bagă politicul în faţă. Ceea ce este o mare greşeală. Interesul meu de exemplu, primordial în acest oraş, este să fim spital de rang I, să readucem Universitatea la rangul I şi să rămânem în elita universităţilor din Europa. Asta e dorinţa mea, pentru Târgu Mureş. Nu răutatea unui doctor, că vrea să ajungă acolo şef de clinică încă 20 de ani, până iese la pensie şi copilul - pentru că, aţi văzut, fotoliile se lasă moştenire. Şi atunci de aceea au nevoie de spaţiul public (...) Nu ştiu ce au discutat ei între ei (PDL şi UDMR - n.r.), dar încă o dată, UMF trebuie să fi problema universitarilor', a arătat Dorin Florea.
Edilul mureşean a spus că această 'luptă, ceartă şi dispută' poate să slăbească mult universitatea de medicină, fiindcă 'unii vor să politizeze' şi că membrii Senatului UMF Târgu Mureş discută şi 'sunt dispuşi să funcţioneze astfel încât nici românii, nici maghiarii să nu se simtă lezaţi', în sensul înfiinţării liniilor de studiu.
'Nu trebuie să se bage politicul. Eu nu m-am băgat niciodată în UMF. UMF trebuie sprijinit cu toate resursele administrative pentru a ajunge din nou în top. Mai ales acum, că a apărut o nouă conducere a UMF, trebuie sprijinită. (Partidul Democrat Liberal - n.r.) nu m-a întrebat, nici nu mă va întreba, că ştie că nu mă bag', a susţinut vicepreşedintele PDL.
În plus, Dorin Florea susţine că este treaba profesioniştilor din UMF să închidă uşa şi să gândească împreună ce e mai bine pentru UMF 'şi să nu asculte doar voci gălăgioase, ale unor mediocrităţi'.
'Sunt profesori de excepţie, profesorul Nagy, îl rog să nu stea pe margine, să iasă în faţă şi să participe la această construcţie, şi nu mediocrităţile care vor să iasă în evidenţă prin aceste răutăţi (...) Nu poţi să rezolvi problemele prin gălăgie. Le doresc un nivel de performanţă corect în Europa şi nu segmentar - te tai şi după ce te deschid zic stai că te trimit la celălalt doctor, că nu mai ştiu. Deci să nu mă provoace la răutăţi, că voi spune nişte adevăruri foarte dure', a spus Dorin Florea.
Acesta a accentuat că Primăria Târgu Mureş se luptă să aducă IBM, 'să atragem atenţia întregii lumi medicale şi a cercetării medicale la Centrul IBM", în timp ce asistă "la răsfăţul unei mediocrităţi, cum se jeluie politic'.
'Nu. Să stea frumos acolo, să-şi închidă uşile, să-şi rezolve problemele. Asta e părerea mea. Şi să meargă la Bucureşti cu lecţiile făcute. Nu politicienii în pierdere de viteză trebuie să rezolve problema UMF', a precizat edilul.
Acesta a spus că studenţii de la Medicină trebuie să fie preocupaţi să aibă cei mai buni profesori, că şi municipalitatea este interesată de acest subiect şi chiar ia în calcul acordarea de salarii unor somităţi medicale, care vor dori să pregătească studenţii din Târgu Mureş.
'La ora actuală, există această struţo-cămilă: UMF şi toate universităţile de medicină îşi numesc şefi de clinică într-un spital. Scopul lor este să înveţe studentul şi să facă cercetare. Scopul spitalului este de a asigura un nivel profesional maxim (...) Dacă nu avem şeful de clinică care să opereze cu aceleaşi rezultate, să consulte şi să dea tratament unui bolnav, exact ce se întâmplă în alte spitale mari din Europa, putem să aducem. Voi fi dispus să particip la salariul acelui om, dacă ne lipseşte un astfel de doctor şi să formeze cadre', a mai arătat Dorin Florea.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii maghiari de la UMF Târgu Mureş trebuie să aleagă: facultatea acreditată sau noua facultate autorizată Studenţii maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş trebuie să aleagă între a rămâne la vechea Facultate de Medicină, care este acreditată şi unde pot susţine examenul de licenţă, şi noua Facultate de Medicină în Limba Maghiară, înfiinţată prin Hotărâre de Guvern, care...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Prefectul Corneliu Grosu: Noua structură a UMF va duce la segregarea studenţilor, profesorilor şi spitalelor pe criterii etnice Prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu, a atras atenţia miercuri că noua structură dorită de UDMR pentru a fi inclusă în programul Guvernului Ponta III referitoare la Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş va duce la separarea studenţilor, profesorilor şi inclusiv a spitalelor...
Peter Eckstein Kovacs (UDMR): La UMF Târgu Mureş nu se respectă legea, deci statul trebuie să intervină Fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein Kovacs Peter (UDMR) a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că deşi este valabil principiul autonomiei universitare, în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş trebuie să intervină şi statul, deoarece acolo nu se respectă legea.
UMF Târgu Mureş: Prevalenţa fumatului în rândul corpului medical este de 43%; la populaţia generală - 36% Preşedintele Fundaţiei Procardia, profesor doctor Kikeli Pál István, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, iniţierea în premieră naţională a 'Săptămânii Universităţii medicale libere de fumat' la Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş, după ce s-a constat că prevalenţa fumatului...
Liga Pro Europa: UDMR trebuia să rezolve mai demult problema UMF Târgu Mureş Liga Pro Europa (LPE) consideră că situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş ar fi trebuit să fie rezolvată mai demult de UDMR şi nu să fie tratată ca o chestiune electorală.