Cele mai citite
 


Gorj: Fetiţă de şase ani, moartă la Unitatea de Primiri Urgenţe
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă în vârstă de şase ani a decedat, miercuri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, în ciuda eforturilor medicilor, care au resuscitat-o timp de 45 de minute.
Miercuri dimineaţă, familia a adus-o pe micuţă la spital, fiindcă aceasta acuza dureri abdominale. Fetiţa a fost diagnosticată de medici cu colică abdominală şi i s-a administrat un tratament.
"Este vorba de o fetiţă de şase ani, cu o patologie congenitală. A suferit mai multe intervenţii chirurgicale de-a lungul anilor. Miercuri dimineaţă, s-a prezentat la UPU cu o colică abdominală, a fost solicitat medicul Sorin Stăniloiu, chirurg pediatru, care cunoştea copilul, pe care îl şi operase în urmă cu mai mult timp. A consultat-o pe fetiţă, i s-au efectuat ecografie abdominală şi radiografie abdominală şi i s-a administrat tratament pentru colică abdominală. Nici investigaţiile şi nici consultul nu au relevat o anomalie, iar sub tratament, colica s-a remis. S-a decis, împreună cu familia, ca fetiţa să meargă acasă şi, dacă reapare durerea, să revină la spital", a precizat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Eugenia Căliman.
Câteva ore mai târziu, fetiţa a fost adusă la spital de familie, fiind în stop cardio-respirator. A fost efectuate manevre de resuscitare timp de 45 de minute, însă fetiţa a decedat.
Conducerea unităţii a început o anchetă administrativă.
"Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. Facem o anchetă administrativă, apoi aşteptăm rezultatul autopsiei. În funcţie de rezultat, Colegiul Medicilor Gorj va lua o decizie", a mai spus Eugenia Căliman. AGERPRES/(AS-Oana Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Fetiţa care a decedat la UPU a suferit un infract extins Fetiţa de şase ani, care, din cauza unei colici abdominale, a ajuns, miercuri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, a decedat în urma unui infarct extins, ca urmare a faptului că suferea de sindromul Down.
Buzău: Un tânăr a decedat la UPU a Spitalului Judeţean; ar fi consumat droguri Un tânăr în vârstă de 26 de ani a decedat marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. El ar fi consumat droguri.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Satu Mare: Cazul unui bărbat care a făcut infarct în toaleta de la Urgenţe, verificat de instituţii Cazul unui bărbat care a făcut infarct în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare este verificat de mai multe instituţii judeţene, fiind suspiciuni că pacientul ar fi aşteptat prea mult până să fie consultat.
Gorj: Anchetă în cazul unui elev care a ajuns la spital în urma unei altercaţii Un elev al Liceului Forestier din municipiul Târgu-Jiu a ajuns, marţi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Judeţean după ce a fost implicat într-o altercaţie cu un coleg.