Cele mai citite
 


H. Kelemen: HG privind UMF Tg. Mureş trebuie să intre în Guvern marţea viitoare
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
UDMR aşteaptă decizia PDL privind introducerea unei hotărâri de guvern referitoare la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş în şedinţa Executivului de marţea viitoare, pentru a putea "continua mai departe acest drum împreună", a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după şedinţa de marţi a coaliţiei.
În acest sens, preşedintele PDL, Emil Boc, a cerut un răgaz de consultare în partid, iar liderii UDMR i l-au acordat, a declarat, pentru AGERPRES, Kelemen Hunor.
"Există o propunere de proiect de hotărâre de guvern cu o variantă care propune - aşa cum scrie în Legea învăţământului - înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară", a precizat ministrul Culturii.
Potrivit acestuia, altă variantă discutată este înfiinţarea departamentelor de medicină şi farmacie în limba maghiară.
"Misiunea noastră fermă este să mergem pe Legea învăţământului - aşa cum scrie în lege - să se înfiinţeze prin hotărâre de guvern Facultatea de Medicină şi Farmacie (în limba maghiară - n.r.)", a spus Kelemen.
În acest context, el a arătat că marţea viitoarea hotărârea de guvern trebuie să intre în şedinţa Executivului, pentru a vedea dacă UDMR poate continua "mai departe acest drum împreună" cu PDL.
"Aşteptăm decizia PDL. PDL a cerut un răgaz pentru o consultare în partid. Noi am spus că săptămâna viitoare, marţi, la şedinţa de guvern trebuie să intre hotărârea de guvern ca să putem continua mai departe acest drum împreună. Preşedintele Boc a promis că se va consulta în partid", a afirmat Kelemen Hunor.
Întrebat dacă UDMR va ieşi de la guvernare în cazul în care hotărârea de guvern nu va intra marţea viitoare în dezbaterea Executivului şi nu va fi adoptată, liderul Uniunii a explicat că decizia va fi discutată săptămâna viitoare.
"Discutăm săptămâna viitoare ce vom face. Dar nu cred că va fi cazul, vorbim despre respectarea legii, nu despre altceva. Fostul prim-ministru Boc a cerut un răgaz de consultare în partid şi noi am spus că e OK - au fost ocazii când am cerut şi noi răgaz pentru consultare şi această consultare nu trebuie să dureze mai mult de câteva zile", a mai arătat ministrul Culturii.
Totodată, marţi, la şedinţa de coaliţie, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a spus că va susţine orice soluţie legală agreată de liderii coaliţiei, potrivit lui Kelemen.
"Domnul premier Ungureanu a spus că el va susţine orice decizie legală pentru care coaliţia are o înţelegere", a declarat Kelemen Hunor. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Scopul HG privind UMF Târgu Mureş: Compatibilizarea sistemului naţional de învăţământ cu cel european Scopul proiectului de hotărâre de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş se înscrie în preocupările de a dezvolta statutul de universităţi multiculturale şi multilingve, în vederea compatibilizării sistemului naţional de învăţământ cu sistemul european de educaţie şi formare...
Sever Voinescu: O soluţie pentru situaţia de la UMF Târgu Mureş e adoptarea unei HG Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, susţine că una dintre variantele luate în calcul pentru rezolvarea solicitării UDMR de înfiinţare a unei linii de predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş este adoptarea unei hotărâri de guvern şi că unitatea coaliţiei...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
Dr. Benedek Istvan (UDMR): Cea mai mare problemă a Guvernului nu e sărăcia, ci UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Istvan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă a noului Guvern s-a dovedit a fi facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi nu sărăcia sau dificultăţile economice.