Cele mai citite
 


Laszlo Borbely: Nu putem adopta în an electoral legea reorganizării administrative şi legea sănătăţii
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, că legea reorganizării administrative şi legea sănătăţii nu pot fi adoptate într-un an electoral.
"În an electoral nu este posibil să adoptăm aceste două legi, pentru că nu sunt întrunite condiţiile. Asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm atât despre legea reorganizării, cât şi legea sănătăţii. De fapt, la legea sănătăţii au fost pornite discuţii cu unele organizaţii profesionale", a afirmat Borbely.
În legătură cu legea sănătăţii, el a mai spus că sunt păreri diferite care trebuie discutate, de exemplu, în legătură cu privatizarea caselor de asigurări de sănătate.
"Nu sunt create acum condiţiile pentru adoptare pentru că este o lege cadru şi mai mult ca sigur, după alegeri, guvernul care vine trebuie să ia o decizie cât mai curând", a mai spus vicepreşedintele UDMR despre legea sănătăţii.
Referindu-se la aceeaşi lege, el a adăugat că, din informaţiile sale, există un pachet minim finalizat la nivelul ministerului de resort.
"Cât de curând trebuie să luăm o decizie pentru că trebuie să ştie cetăţeanul ce poate să îi asigure statul. Este şi unul dintre angajamentele cu FMI ca acest pachet minim să fie decis în acest an", a conchis Laszlo Borbely.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că le va propune parlamentarilor să adopte, prin discuţii cu Opoziţia, reorganizarea administrativă a ţării, argumentând că aceasta reprezintă cheia pentru utilizarea eficientă a banilor europeni.
"Nu poate convinge pe nimeni că o ţară organizată administrativ ca în 1968 mai poate să corespundă nevoilor de astăzi", a afirmat şeful statului, în plenul Parlamentului.
Traian Băsescu a mai afirmat că ar trebui reluat subiectul noii legi a sănătăţii, susţinând că sunt cunoscute ezitările Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu privire la a face public pachetul minim garantat de servicii medicale.
"Sunt cunoscute ezitările MS şi a CNAS de a face public pachetul minim garantat. În lipsa pachetului minim garantat de servicii medicale, legea sănătăţii poate fi un eşec de la lansarea în dezbatere publică, pentru că asiguraţii de sănătate şi cei care nu se pot asigura, înainte de toate trebuie să ştie ce le garantează statul în baza contribuţiilor lor actuale. Din acest punct de vedere, trebuie să recunosc că toţi miniştrii sănătăţii au fost ezitanţi şi nu şi-au asumat responsabilitatea lansării subiectului în dezbatere publică", a spus Băsescu, în Parlament.
El a reiterat faptul că discuţia privind o nouă lege a sănătăţii trebuie reluată, punctând că ea reprezintă unul dintre "pilonii" stabilităţii şi modernizării statului. AGERPRES/(AS - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Sunt cunoscute ezitările MS şi a CNAS de a face public pachetul minim garantat de servicii medicale Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că ar trebui reluat subiectul noii legi a sănătăţii, susţinând că sunt cunoscute ezitările Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu privire la a face public pachetul minim garantat de servicii medicale.
Băsescu despre coordonarea CNAS de MS: Ideea de centralizare este una proastă Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că nu ştie ce înseamnă coordonarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de către Ministerul Sănătăţii, dar CNAS trebuie să rămână persoană juridică, punctând, totodată, că ideea de centralizare este una "proastă" care ar însemna "paşi înapoi".
Preşedintele CAS Sălaj se declară sceptic că sistemele private de sănătate vor gestiona medicina socială Proiectul noii legi a sănătăţii, postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, are câteva lipsuri majore în opinia preşedintelui Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, care crede că în actuala iniţiativa legislativă medicina socială "rămâne cumva în coadă de peşte"...
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
Cardul de sănătate în dezbaterea medicilor de familie, a reprezentanţilor MS şi a celor ai CNAS Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au venit 'nepregătiţi, doar să bifeze' o nouă dezbatere publică pe tema cardului de sănătate, este concluzia medicilor de familie şi a reprezentanţilor organizaţiilor care au participat, luni, la dezbaterea...