Cele mai citite
 


Oamenii de ştiinţă spanioli confirmă relaţia dintre calviţia timpurie şi problemele de prostată
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă spanioli au confirmat relaţia dintre alopecia androgenetică, adică o calviţie (cădere a părului) timpurie, şi hiperplazia benignă de prostată (HBP), sau adenomul de prostată, notează miercuri EFE.
Universitatea din Granada (sudul Spaniei) a informat miercuri că HPB se întregistrează la peste 50 la sută dintre bărbaţii sexagenari şi provoacă nevoia de a urina frecvent.

Studiul ştiinţific, publicat în revista Academiei Americane de Dermatologie şi câştigător al premiului celui de-al 68-lea Congres Anual al acestei instituţii americane, arată că în cazul bărbaţilor care suferă de alopecie timpurie există un risc mai mare de a suferi de HBP decât în cazul celorlalţi bărbaţi.

Alopecia androgenetică este cea mai frecventă formă de calviţie, are o componentă ereditară şi evoluează progresiv dacă nu este tratată. Hiperplazia (creşterea în volum) benignă este cea mai frecventă boală a prostatei.

La acest studiu au participat 87 de bărbaţi, dintre care 45 fuseseră diagnosticaţi de dermatolog cu alopecie androgenetică.

Rezultatele au arătat că exista o relaţie clară şi directă între subiecţii cu calviţie timpurie şi cei care sufereau de hiperplazie benignă a prostatei.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea din Granada, de la Spitalul Universitar San Cecilio din Granada şi de la Spitalul St. Thomas din Londra.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tratamentul de minim 3 luni cu extract de Serenoa repens 320 mg se dovedește deosebit de eficient în adenomul de prostată (formele ușoară și moderată), conform studiului FLUX Studiul FLUX, publicat și în Revista Urologia Internationalis, a demonstrat că o capsulă pe zi de extract de Serenoa repens 320 mg îmbunătățește semnificativ calitatea vieții bărbaților de peste 50 de ani cu această afecţiune cronică
Hiperplazia benignă de prostată sau adenomul de prostată Ce este prostata? Prostata este un organ muscular și glandular al sistemului reproducător masculin, de mărimea unei castane, localizat sub vezică, în jurul uretrei. Unul dintre rolurile prostatei este de a secreta lichidul prostatic care intră în compoziția spermei și favorizează mobilitatea s...
Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today...
Există o legătură evidentă între chelie şi boli ale prostatei Noi cercetări vin să confirme legătura dintre calviţia 'comună' şi boli ale prostatei. Mai precis, între alopecia androgenică şi hiperplazia (sau hipertrofia) benignă a prostatei (HBP), relatează passionsante.be.
Eficacitatea pe termen lung a tratamentului cu Serenoa repens (320 de mg) la pacienții cu hiperplazie benignă de prostată formele ușoară și moderată (Studiu) PERIOADĂ DE DERULARE, INSTITUȚII ȘI MEDICI IMPLICAȚI Studiul s-a derulat timp de 24 de luni în 7 instituții medicale din București, Timișoara, Arad și Cluj-Napoca, după cum urmează:
Diagnosticarea cancerului de prostată va deveni mult mai eficientă cu ajutorul unui test de urină Procesul de diagnosticare al cancerului de prostată ar putea deveni mult mai eficient cu ajutorul unui simplu test de urină, conform unui nou studiu, transmite publicaţia Los Angeles Times.