Cele mai citite
 


ONU va evalua crearea unei noi organizaţii internaţionale pentru protejarea mediului înconjurător
miercuri, 7 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rio de Janeiro, 7 mar /Agerpres/- Secretarul Conferinţei ONU pentru Dezvoltare Durabilă Rio+20, Sha Zukang, a afirmat marţi la Rio de Janeiro că Naţiunile Unite ar putea să creeze un organism global pentru gestionarea problemelor mediului înconjurător, relatează agenţia EFE.
Peste 100 de şefi de stat vor sosi la Rio de Janeiro pentru a participa la această conferinţă între 20 şi 22 iunie. Potrivit lui Sha Zukang, cu această ocazie se va propune consolidarea actualului Program al ONU pentru Mediul Înconjurător (PNUMA) sau crearea unui nou organism, asemănător cu organizaţiile internaţionale existente în sectorul Comerţului (OMC) ori în cel al Sănătăţii (OMS).

Organizarea conferinţei în Brazilia are o valoare simbolică, în această ţară găsindu-se pădurea amazoniană, pe care oficialul citat o consideră 'plămânul planetei' şi care a fost intens defrişată. 'Folosirea resurselor naturale este o decizie suverană a guvernului Braziliei, dar trebuie să ţinem cont de faptul că toţi trăim pe aceeaşi planetă şi atunci când exploatăm resursele dintr-o pădure trebuie să evaluăm impactul asupra mediului înconjurător la scară globală', avertizează diplomatul chinez.AGERPRES/(Sorin Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Arafat: România se află printre ţările cu un sistem de urgenţă avansat Bruxelles, 27 mar - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: România se numără printre ţările europene cu un sistem de urgenţă avansat, care 'mai are nevoie de dezvoltare', dar al cărui principal punct forte este caracterul său integrat, a declarat marţi, pentru Agerpres, medicul Raed Arafat...
Dr. Raed Arafat promite că în acest an SMURD se va extinde în toate judeţele ţării Târgu Mureş, 5 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în acest an Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) se va extinde în toate judeţele ţării.
(Corespondenţă) Moldovenii, cei mai beţivi, bolnavi şi săraci, potrivit OMS (presa) Chişinău, 15 mar - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Cei mai mari beţivi din Europa, fumători înrăiţi, săraci lipiţi pământului, suferinzi de cancer şi de tuberculoză - aşa apar cetăţenii Republicii Moldova în raportul pe 2012 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, scrie Adevărul de...
Executiv: 67 de spitale locale vor putea fi transformate în cămine de bătrâni, pe bani guvernamentali Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Un număr de 67 de spitale administrate la nivel local nu vor primi finanţare guvernamentală de la 1 aprilie dacă nu vor fi transformate în cămine de bătrâni, potrivit unei hotărâri a Executivului, aprobate miercuri.
"Crucea Roşie pentru copii", program lansat la Miercurea Ciuc, în premieră naţională Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Crucea Roşie Harghita a lansat, în premieră naţională, un program destinat copiilor, care are rolul de a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici şi de a-i implica în activităţi care să le fie pe plac.
Producţia de droguri sintetice este în plină dezvoltare, avertizează ONU Viena, 2 mar /Agerpres/ - Producţia de droguri a căror structură moleculară este modificată pentru a eschiva legea, drogurile sintetice /designer drugs/, a atins proporţii îngrijorătoare, a avertizat agenţia OICS a Naţiunilor Unite în raportului său anual publicat miercuri şi citat de France Presse.