Cele mai citite
 


Peste 1.500 de români au apelat la Anadolu Medical Center pentru tratamente
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialiştii de la Anadolu Medical Center din Istanbul le-au prezentat miercuri pacienţilor români factorii cei mai importanţi pentru îmbunătăţirea ratei de succes în tratamentul cancerelor ginecologice.
Astfel, medicii Centrului au vorbit despre terapia individualizată şi evaluarea preoperatorie optimă în strânsă legătură cu cooperarea dintre specialităţile medicale şi aplicarea unor operaţii radicale folosind metode laparoscopice şi robotice.
Peste 1.500 de români au apelat la Anadolu Medical Center din Istanbul pentru tratamente medicale.
"tratamentul tipului de cancer ginecologic necesită o abordare multidisciplinară. La centrul nostru toate cazurile de cancer sunt examinate de un Consiliu de Evaluare a Tumorilor, alcătuit din patologi, radiologi, specialişti în medicină nucleară, oncologi medicali, oncologi specializaţi în terapie şi chirurgi. Astfel, după finalizarea evaluării preoperatorii, echipa multidisciplinară stabileşte planul de tratament cel mai adecvat pentru fiecare pacient în parte, în funcţie de starea de sănătate, localizarea tumorii, precum şi tipul şi stadiul bolii. Rezultatele sunt cu adevărat uimitoare", a subliniat prof. Necdet Uskent, profesor de oncologie medicală.
Între cauzele care duc la apariţia cancerului de col, de exemplu, se află Papiloma virusul, apoi virusul herpetic, HIV, fumatul în exces, partenerii multipli, a menţionat specialistul, iar între cauzele care conduc la cancerul uterin o cauză principală este obezitatea, tratamentul prelungit hormonal, tratamentul cu Tamoxifen la persoanele cu cancer mamar.
Prof. Necdet Uskent a subliniat că în România principala cauză de deces o reprezintă cancerul uterin şi a accentuat asupra necesităţii screeningului.
La rândul său, prof. dr. Fatih Gucer, chirurg, a spus că una dintre abordările cele mai importante pentru tratamentul chirurgical al cancerelor ginecologice constă în efectuarea "chirurgiei radicale folosind metode chirurgicale laparoscopice şi robotice, care permit o recuperare mai rapidă şi diminuarea durerii". "În prezent, administrăm aceste metode majorităţii pacientelor pe care le putem externa şi trimite acasă în doar câteva zile", a arătat el.
"Chirurgia robotică permite suturarea mai confortabilă în interiorul abdomenului, precum şi suturarea prin îndoirea şi răsucirea mult mai flexibilă a instrumentelor decât în cazul încheieturii umane. Detaliile obţinute prin mărirea de zece ori a ţesuturilor reprezintă un ajutor enorm pentru chirurg. În sălile noastre de operaţii putem obţine un diagnostic pe baza unei secţiuni îngheţate, cu ajutorul patologului care ne asistă. Datorită infrastructurii tehnologice avansate, toate studiile de imagistică radiologică preoperatorie pot fi reanalizate de chirurg şi radiologi în timpul operaţiei chiar în sală", a detaliat medicul.
El a subliniat că după ce sunt externaţi pacienţii primesc un CD cu toate investigaţiile şi tot momentul operator, putând să solicite astfel o a doua opinie, în altă parte.
Soţul unei paciente internate la centrul medical din Istanbul, pentru o intervenţie care s-a efectuat prin chirurgie robotică şi care a durat şapte ore, a spus că a fost foarte mulţumit de rezultat în cazul soţiei sale şi şi-a exprimat speranţa unei colaborări între specialiştii din România şi cei din Istanbul.
O altă pacientă care a fost tratată la centrul din Istanbul a spus că în 2010 a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în România şi atunci a decis să meargă la acest centru, unde după patru zile în care i s-au făcut toate analizele, i s-a comunicat că nu poate fi vorba de un astfel de diagnostic.
Un alt beneficiar al serviciilor acestui centru a subliniat că mama sa a fost diagnosticată în România, dar a ales să fie operată şi tratată la Istanbul. Ea a spus că în acest centru a găsit medici competenţi, a căror viaţă este dedicată pacienţilor, sunt bine organizaţi, ştiu să lucreze excelent în echipă şi au dotări la cel mai înalt nivel. Ea a adăugat că mama sa se simte foarte bine după operaţie.
Miercuri cei doi profesori au consultat şi au oferit o a doua opinie unui număr de 30 de pacienţi care au dorit să vină la această întâlnire.
"Putem oferi servicii la cele mai înalte standarde profesionale pacienţilor din aproape 30 de ţări din diferite regiuni ale lumii. Am dezvoltat un departament internaţional dedicat, care are 47 de angajaţi permanenţi şi asigurăm traducerea în 15 limbi", a precizat Asli Akyavaş, directorul Serviciului pentru Pacienţi Internaţionali. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România - pe harta mondială a chirurgiei oncoginecologice: 5% dintre intervențiile de tratament conservator pentru cancerul de col uterin din lume se realizează la noi în țară, fără nicio complicație sau recidivă a bolii. 8 din 52 de femei operate prin această intervenție, în România, au decis să aibă copii și au dus sarcina la termen în condiții perfect...
Prof. dr. Irinel Popescu: Prostatectomia realizată prin chirurgie robotică ar trebui finanţată de CNAS Prostatectomia realizată prin intermediul chirurgiei robotice ar trebui să fie finanţată printr-un program de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deoarece prin acest tip de intervenţie rezultatele sunt cele mai bune, a declarat, joi, prof. dr. Irinel Popescu, în cadrul unei conferinţe de presă...
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Premieră în România: Operaţie la o femeie însărcinată care avea cancer de col uterin Conf. univ. dr. Petre Brătilă a realizat marţi, pentru prima dată în România, o intervenţie de tratament conservator pentru cancerul de col uterin în timpul sarcinii la o pacientă de 29 de ani, operaţia fiind efectuată pro bono la Spitalul Euroclinic.
Irinel Popescu: Chirurgia robotică este chirurgia viitorului Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Robotica aparţine mai degrabă viitorului decât prezentului, de aceea a creat multe controverse, a declarat joi prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, într-o conferinţă de presă prilejuită...
Oţetul salvează de cancer de col uterin mii de femei din cartierele sărace ale Indiei Aplicarea în masă a aşa-zisului 'test al oţetului', unul foarte simplu şi ieftin şi care permite diagnosticarea timpurie a cancerului de col uterin, poate reduce cu o treime incidenţa deceselor cauzate de această boală în rândul femeilor din cele mai sărace ţări ale lumii. Rezultatele unui amplu studiu...