Cele mai citite
 


Preşedintele Ianukovici a provocat hohote de râs, când a spus că de doi ani nu a mai părăsit Ucraina
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a provocat hohote de râs din partea presei, când a afirmat miercuri, într-o şedinţă de guvern consacrată politicilor sociale, că de doi ani nu a mai părăsit Ucraina din cauza crizei financiare, fiind cunoscut faptul că şeful statului ucrainean întreprinde cel puţin o vizită oficială în fiecare lună, relatează antena din Kiev a agenţiei de presă ruse Novîi Reghion.
'Criza financiară globală continuă. Şi Ucraina nu este o excepţie. În ultima vreme asistăm la dovezi de nemulţumire din partea cetăţenilor din cauza politicilor sociale restrictive. Cred că este necesar să abordăm această problemă din diferite puncte de vedere', a afirmat Ianukovici, adăugând că 'nu întotdeauna dorinţele noastre coincid cu oportunităţile noastre', ceea ce a provocat zâmbete printre cei prezenţi.

Ziariştii, care urmăreau şedinţa de guvern pe un ecran mare într-o sală alăturată, au izbucnit într-un râs de nestăvilit atunci când şeful statului s-a plâns că de doi ani nu a mai părăsit ţara din cauza crizei. Afirmaţia i-a făcut pe unii dintre reprezentanţii mass-media să se întrebe dacă Ianukovici nu a fost cumva 'lovit de Alzheimer' pentru că minciuna este prea evidentă. Se ştie că preşedintele ucrainean întreprinde cel puţin o vizită oficială în fiecare lună, iar site-ul preşedinţiei ucrainene poate proba acest lucru.

După aceea, liderul de la Kiev a promis că guvernul său va majora minimumul de existenţă cu 14% şi va opera o recalculare a pensiilor de la 1 aprilie.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciamba, la reuniunea CAE; criza din Ucraina şi epidemia de Ebola - printre temele de discuţii Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, va participa, luni, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE), care se va desfăşura la Bruxelles, informează un comunicat al MAE transmis AGERPRES.
Piaţa neagră a vânzării de organe se răspândeşte printre săracii din Europa Confruntaţi cu o sărăcie gravă, unii europeni încearcă să-şi vândă organe precum rinichi, plămâni, maduvă osoasă sau cornee, spun experţii. Acest fenomen este relativ nou în Serbia, o ţară care a fost afectată de război şi care se luptă cu criza financiară care a cuprins continentul. Răspândirea vânzărilor...
Ebola, Statul Islamic, Ucraina şi Libia - printre temele reuniunii de luni a miniştrilor de externe ai UE Miniştrii de externe ai Uniunii Europene se reunesc luni în Luxemburg cu o agendă axată pe modalităţile de a consolida răspunsul european la epidemia de Ebola din Africa de Vest, pe analizarea situaţiei din Irak şi pe lupta împotriva terorismului promovat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează...
Criza economică ameninţă eforturile de combatere a consumului de droguri în Europa (raport) Lisabona, 10 nov /Agerpres/ - Criza economică şi austeritatea bugetară ameninţă eforturile de combatere a drogurilor, generând îngrijorare în legătură cu creşterea consumului la persoanele defavorizate, afirmă Observatorul European pentru droguri şi toxicomanie /OEDT/ în raporul anual publicat miercuri...
Fondul global anti-SIDA, afectat de criza financiară globală Fondul Global pentru combaterea SIDA, tuberculozei şi malariei a anunţat joi că a rămas fără bani pentru programe noi pe următorii doi ani, situaţie care îi va afecta cel mai mult probabil pe bolnavii de SIDA cu o situaţie materială precară, transmite Associated Press.