Cele mai citite
 


PSD Târgu Mureş: E nefiresc ca PDL-UDMR să promoveze separarea etnică doar pentru un calcul electoral cinic
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, a precizat, într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri, că a luat act de înţelegerea politică dintre PDL şi UDMR cu privire la UMF Târgu Mureş şi că este 'nefiresc' ca formaţiunile amintite să promoveze separarea pe criterii etnice 'doar pentru un calcul electoral cinic'.
'Este nefiresc ca PDL-UDMR să promoveze separarea pe criterii etnice doar pentru un calcul electoral cinic. Convieţuim împreună în mod normal de atâta timp. De opt ani sunt cadru didactic în această universitate şi am predat cu plăcere atât studenţilor români şi maghiari, am relaţii de colegialitate şi cu multe cadre didactice de etnie maghiară. Asistăm, azi, la punerea în operă a unei ambiţii politice absurde, un demers care distruge fundamentul unei instituţii de care ar trebui să continuăm să fim mândri', a arătat dr. Popa.
Acesta a subliniat că a constatat cu îngrijorare că 'trăim într-un stat fără noime', iar regulile acestuia se bazează doar pe ambiţiile unor grupuri şi nu au nimic de a face cu normalitatea.
Dragoş Popa a susţinut că într-un domeniu atât de sensibil cum este sănătatea este anormal să se creeze premisele unei separări pe criterii etnice, 'separare care se va transpune în prestarea de servicii medicale în funcţie de apartenenţa etnică a pacienţilor'.
'Cu alte cuvinte vom ajunge să avem spitale sau saloane separate pentru pacienţi maghiari şi pentru pacienţi români. UDMR a obţinut tot ce a vrut: au obţinut învăţământ preuniversitar, învăţământ universitar, vor urma să solicite locuri separate pentru rezidenţiat. Nu avem nimic cu dreptul la educaţie a cetăţenilor români de etnie maghiară, dar trebuie să fie conştienţi că o asemenea măsura poate crea un substrat extrem de periculos mai ales pentru Târgu Mureş', a afirmat acesta.
Liderul PSD Târgu Mureş crede că nu acestea sunt priorităţile maghiarilor din Târgu Mureş, întrucât şi lor li s-au tăiat pensiile şi salariile, şi-au pierdut locurile de muncă şi trăiesc într-un oraş în care înţelegerile dintre 'Dorin Florea (vicepreşedinte PDL-n.r.) şi Benedek Istvan (liderul UDMR Târgu Mureş -n.r.) vizează strict interesele lor personale sau de grup'.
'Este ruşinos că un liderul naţional al PD-L , dr. Dorin Florea, cel care a beneficiat de educaţia oferită de profesorii de la UMF Târgu Mureş a acceptat această vânzare a interesului naţional, pentru a avea liniştea unei guvernări oricum compromisă şi liniştea în ceea ce priveşte dosarele personale, pentru a nu fi făcute, încă, publice. Sunt convins că a sosit vremea ca târgumureşeni să îi sancţioneze pe toţi paraziţii politici care ne asupresc', se mai afirmă în comunicatul de presă al PSD Târgu Mureş. AGERPRES/(AS-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD dezaprobă separarea UMF Târgu Mureş pe criterii etnice, în urma unui 'troc politic' Preşedintele filialei PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, a dezaprobat, miercuri, tendinţa de separare pe criterii etnice a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, acuzând ''trocul politic PDL-UDMR-UNPR'', afirmând că acesta ''nu are nicio limită, inclusiv când se vorbeşte de interesul...
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
Remus Lăpuşan (PSD): Disputa de la UMF Târgu Mureş nu este academică, ci s-a transformat în dispută politică Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, că disputa de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş nu este de natură academică, ci a devenit o dispută politică.
Deputatul Florin Buicu (PSD): Subiectul UMF Târgu Mureş readus pe tapet, legat de alegerile din Ungaria Secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a arătat luni, într-o declaraţie politică, că tema Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a fost din nou adusă în atenţia opiniei publice, că subiectul este legat de alegerile din Ungaria, care nu...
Dr. Dragoş Popa (PSD): Majoritatea absolvenţilor secţiei maghiare a UMF pleacă în Ungaria În jur de 90% dintre studenţii secţiei maghiare a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş pleacă în Ungaria după absolvire, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, care este şi cadru didactic la această universitate.
Victor Ponta îi scrie premierului pe tema UMF Târgu Mureş Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a trimis miercuri o scrisoare deschisă premierului Mihai-Răzvan Ungureanu pe tema UMF Târgu Mureş în care subliniază, între altele, că România are nevoie de răspunsuri urgente cu privire la probleme de maxim interes public cum ar fi situaţia medicamentelor, preţurile...