Cele mai citite
 


T.Ciuhodaru: Meniul crizei, prost şi nesănătos
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Ce mancam?, Endocrinologie
 

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru vrea cursuri de alimentaţie în şcoli după ce specialiştii de la Institutul de Endocrinologie ''C.I. Parhon'' au constatat că jumătate dintre români sunt supraponderali iar România se situează pe locul trei în Europa, cu peste patru milioane de adulţi obezi.

Deputatul UNPR dr. Tudor Ciuhodaru, susţine, prin intermediul unui comunicat de presă, că 30% dintre femei şi 20% dintre bărbaţi sunt supraponderali în timp ce la copii putem vorbi de o ''epidemie'' de obezitate infantilă întrucât 40% dintre aceştia sunt obezi.


''Un neavizat răuvoitor ar putea spune, văzând numărul de obezi, că aceasta înseamnă exces, abuz şi bogăţie. Puţini îşi pun problema că acest lucru se datorează adesea faptului că nu ne permitem costurile alimentaţiei de calitate bazată pe sfaturile unui nutriţionist sau timpul limitat într-o existenţă trepidantă sub ameninţarea facturilor şi a concedierilor nu asigură timpul pentru sport şi relaxare. În teorie, alimentaţia ar trebui să asigure dispariţia senzaţiei de foame şi să fie echilibrată asigurând un număr de mese zilnic. În practică, problema constă în ceea ce putem avea astfel încât alimentele de calitate sunt înlocuite de alimente neadecvate precum 'produsele albe': pâine, orez, zahăr, paste, făină şi cartofi sau supa din oase cu măduvă ori veşnica gustare slănină-margarină'', opinează parlamentarul ieşean.
Odată apărută obezitatea, pacienţii suferă modificări de ordin psihologic şi de integrare socială care asociate statusului economico-social duc la apatie sau depresie, susţine dr. Ciuhodaru.


Conform acestuia, pentru a stopa fenomenul este necesară predarea în şcoli a educaţiei pentru sănătate pentru ca astfel să fie creată acea cultură a unei alimentaţii adecvate şi a unui stil de viaţă sănătos. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Alimentaţia, componentă importantă a unui stil de viaţă sănătos Alimentaţia corectă este una dintre cele mai importante componente ale unui stil de viaţă sănătos, alături de activitatea fizică, a subliniat miercuri, în conferinţă de presă, dr. Simona Tivadar, medic specialist diabet, boli de nutriţie la Spitalul Universitar.
Daciana Sârbu: Trecem printr-o criză legată de obezitate, mai ales în rândul copiilor Bruxelles, 16 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Necesitatea modificării legislaţiei europene în materie de nutriţie, în condiţiile în care rata obezităţii mondiale în rândul copiilor, dar şi al adulţilor este tot mai mare, a constituit principala temă a conferinţei "Suntem...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...