Cele mai citite
 


Teleorman: Necunoaşterea limbilor străine, un handicap pentru cei dornici să muncească în străinătate
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 620 de dosare sunt înregistrate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Teleorman pentru obţinerea unui loc de muncă în Spaţiul Economic European pe perioadă determinată, în domenii de activitate diverse.
Purtătorul de cuvânt al AJOFM Teleorman, Iuliana Bădica, a declarat miercuri pentru AGERPRES că "cea mai mare problemă o constituie necunoaşterea unei limbi străine, chiar dacă persoana interesată are calificare şi experienţă".
De pildă, anul trecut au plecat în Spania la culesul de căpşuni, după patru acţiuni de selecţie, 30 de femei. În schimb, pentru Danemarca, unde s-a cerut ca o condiţie obligatorie pentru bărbaţi cunoaşterea limbii engleze, nu s-a aprobat nicio solicitare, situaţia fiind asemănătoare în cazul Germaniei.
Potrivit sursei citate, în prezent există 625 de locuri de muncă vacante în ţări precum Danemarca, Belgia, Germania, Norvegia sau Cehia. Cele mai multe slujbe se oferă în Germania, pentru meserii cum ar fi asistent medical, sudor, electronist, şofer de camion, bucătar, inginer în proiectare, automatică şi mecanică.
"Din Teleorman sunt plecate la muncă în străinătate foarte multe persoane, dar acestea au preferat să o facă pe cont propriu sau prin intermediul unor firme cu astfel de oferte, fără a apela la serviciile EURES (Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă)", a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Teleorman. AGERPRES/(AS-Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Medicii români cu experienţă în psihiatrie şi neurologie, căutaţi pentru joburi în Germania şi ţările scandinave Craiova, 11 nov /Agerpres/ - Câteva sute de medici şi asistenţi medicali, cu sau fără experienţă, care doresc să plece în străinătate, au participat luni la un târg de joburi organizat la Craiova, posturile oferite fiind în Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Suedia şi Danemarca...
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
Angajari in strainatate in domeniul medical Conform portalului de recrutare www.infomunca.ro , medicii si asistentele medicale din Romania sunt din ce in ce mai cautati in strainatate, in tari precum Germania, Anglia, Franta, Elvetia, Danemarca, Italia, Suedia si Norvegia.
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Tjobs.ro: Se poate pleca imediat la muncă în Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca sau Spania Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca şi Spania au cele mai multe oferte de angajare cu contract, dintre ţările în care se poate pleca la muncă imediat, potrivit unui comunicat al portalului Tjobs.ro.