Cele mai citite
 


Teleorman: Nouă centre de permanenţă medicală au contracte cu CAS
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nouă centre medicale de permanenţă din mediul rural din judeţul Teleorman au în acest an contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru furnizarea de servicii specifice.
Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri pentru AGERPRES că centrele de permanenţă funcţionează în comunele Lisa, Plopii Slăviteşti, Crângu, Călineşti, Dobroteşti, Olteni, Gălăteni, Cervenia şi Scurtu Mare.
Potrivit sursei citate, centrele de permanenţă sunt unităţi sanitare fără personalitate juridică, care funcţionează în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, fiind deservite de medicii de familie arondaţi în zona rurală respectivă.
Anul trecut, CAS Teleorman a alocat aproape 800.000 de lei pentru astfel de servicii ce asigură continuitatea asistenţei medicale primare, începând cu 1 iunie Ministerul Sănătăţii stabilind noi reglementări privind reorganizarea acestor unităţi sanitare.
Cea mai mare parte din suma totală distribuită de CAS, aproape 84%, reprezintă rectificări bugetare succesive care au urmat lunii ianuarie 2011, a precizat sursa citată. AGERPRES/(AS-Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Teleorman: Medicii de familie avertizează că vor renunţa la contractul cu CAS Medicii de familie din judeţul Teleorman avertizează că vor trece la organizarea activităţii în regim privat total, renunţând astfel la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.
Teleorman: CAS a obţinut în anul trecut suplimentarea creditelor bugetare cu 60,7 milioane de lei Pe parcursul anului trecut Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a solicitat şi a obţinut, în mai multe etape, suplimentarea creditelor bugetare pentru serviciile medicale, suma totală fiind de peste 60,7 milioane de lei.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...