Cele mai citite
 


Traian Băsescu: Sunt cunoscute ezitările MS şi a CNAS de a face public pachetul minim garantat de servicii medicale
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că ar trebui reluat subiectul noii legi a sănătăţii, susţinând că sunt cunoscute ezitările Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu privire la a face public pachetul minim garantat de servicii medicale.
"Sunt cunoscute ezitările MS şi a CNAS de a face public pachetul minim garantat. În lipsa pachetului minim garantat de servicii medicale, legea sănătăţii poate fi un eşec de la lansarea în dezbatere publică, pentru că asiguraţii de sănătate şi cei care nu se pot asigura, înainte de toate trebuie să ştie ce le garantează statul în baza contribuţiilor lor actuale. Din acest punct de vedere, trebuie să recunosc că toţi miniştrii sănătăţii au fost ezitanţi şi nu şi-au asumat responsabilitatea lansării subiectului în dezbatere publică", a spus Băsescu, în Parlament.
El a reiterat faptul că discuţia privind o nouă lege a sănătăţii trebuie reluată, punctând că ea reprezintă unul dintre "pilonii" stabilităţii şi modernizării statului. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Laszlo Borbely: Nu putem adopta în an electoral legea reorganizării administrative şi legea sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, că legea reorganizării administrative şi legea sănătăţii nu pot fi adoptate într-un an electoral.
Băsescu despre coordonarea CNAS de MS: Ideea de centralizare este una proastă Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că nu ştie ce înseamnă coordonarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de către Ministerul Sănătăţii, dar CNAS trebuie să rămână persoană juridică, punctând, totodată, că ideea de centralizare este una "proastă" care ar însemna "paşi înapoi".
Traian Băsescu: Toată echipa din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese Preşedintele Traian Băsescu a reiterat că există anumite "interese exterioare" Ministerului Sănătăţii de a nu lansa în dezbatere publică pachetul minim de servicii medicale, punctând că întreaga echipă din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese.
Băsescu: Ce doresc nu este adoptarea rapidă a legii sănătăţii, ci lansarea ei în dezbatere; ministrul este deschis la reformă Preşedintele Traian Băsescu a punctat miercuri seară că ceea ce doreşte nu este o adoptare rapidă a noii legi a sănătăţii, ci intrarea ei în dezbatere publică, adăugând că actualul ministru al sănătăţii, Ritli Ladislau este un om deschis la reforma sistemului.
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
Traian Băsescu a semnat decretul de numire a doctorului Monica Pop în Consiliul de administraţie al CNAS Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru numirea prof. dr. Monica-Daniela Pop în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.