Cele mai citite
 


UPDATE Autorul atacului de la Perla, dus la Penitenciarul Spital Bucureşti - Jilava
joi, 8 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că autorul atacului de la Perla, Gheorghe Vlădan, a fost mutat la Spitalul Penitenciar-Jilava pentru a fi pus la dispoziţia comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică.
Marius Iacob a menţionat că Vlădan avea, în momentul atacului din coaforul din zona Perla, o alcoolemie de 0,25 gr. la mie şi consumase un medicament antidepresiv, potrivit buletinului de analize biologice de la Institutul de Medicină Legală.
"În cursul dimineţii am primit de la IML buletinul de analize biologice, rezultând că la momentul recoltării probelor biologice inculpatul avea o concentraţie de alcool de 0,25 gr/mie şi conţinutul unui medicament antidepresiv. Din conţinutul buletinului mai rezultă că nu consumase droguri în acea zi. Având în vedere că este vorba de un decalaj de ore între momentul recoltării şi cel al comiterii faptei, vom solicita calculul retroactiv al alcoolemiei", a declarat procurorul.
De asemenea, Marius Iacob a precizat că anchetatorii au reţinut, în urma reaudierii lui Vlădan, şi circumstanţa agravantă a premeditării, precum şi infracţiunea privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deoarece în urma percheziţiilor efectuate, marţi, de procurori, la domiciliul atacatorului, au fost descoperite 50 de gloanţe de 9 mm cu vârful alungit, plus 10 cartuşe de acelaşi tip cu vârful tăiat, care, alături de cele 11 din pistol, depăşesc numărul de cartuşe permis prevăzut de lege pentru fiecare armă de foc.
"Din locuinţa celor doi (Gheorghe Vlădan şi soţia - n.r.) au fost ridicate mai multe înscrisuri olografe şi patru baionete. Pe parcursul zilei de astăzi s-a dispus reaudierea inculpatului şi s-a schimbat încadrarea juridică în sensul că s-a reţinut şi circumstanţa agravantă legală a premeditării, precum şi infracţiunea nerespectării regimului armelor şi muniţiilor", a susţinut Marius Iacob.
Procurorul de caz, Valentin Şelaru, a precizat că, potrivit camerelor de supraveghere, de la intrarea în unitatea comercială de la Perla şi până la ieşirea atacatorului din coafor au trecut 3 minute şi 27 de secunde.
El a adăugat că s-a efectuat o expertiză balistică şi traseologică şi s-a stabilit modul cum a acţionat atacatorul, de la locul incidentului fiind ridicate 11 cartuşe de calibru 9 mm de la o armă Glock, precum şi mai multe proiectile şi fragmente de proiectile.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, marţi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Gheorghe Vlădan sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav şi tentativă la omor calificat şi deosebit de grav.
Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. AGERPRES/(A, AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Institutul de Medicină Legală are de recuperat de la IPJ peste 200 mii lei Institutul de Medicină Legală (IML) are de recuperat de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila peste 200 mii lei, motiv pentru care IML a sistat eliberarea de certificate de expertiză până când poliţia va achita suma pe care o datorează.
Cluj: Concurs pentru funcţia de director, la Institutul de Medicină Legală Concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Institutului de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca, care se va desfăşura între 22 şi 29 iulie, aduce în competiţie patru medici, printre care şi fostul ocupant al postului de conducere, Costel Siserman, destituit în luna aprilie a acestui an, prin...
Brăila: Şoferul care a lovit mortal cinci persoane într-o staţie nu consumase droguri, arată IML Iaşi Şoferul care în urmă cu o săptămâna de zile a intrat în plin cu maşina într-un grup de persoane ce se aflau într-o staţie de autobuz din municipiul Brăila, accident în urma căruia cinci oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi, nu consumase droguri, arată rezultatele probelor venite de la Institutul...
Trei persoane îngheţate au ajuns la Institutul de Medicină Legală Trei persoane au murit de frig la sfârşitul săptămânii trecute şi au ajuns la Institutul de Medicină Legală 'Mina Minovici' (IML), una dintre ele fiind un bătrân, care a fost ridicat din locuinţa sa, a declarat pentru AGERPRES luni directorul IML, prof. dr. Dan Dermengiu.
Cluj: Anchetă privind cele şase cadavre profanate de la Institutul de Medicină Legală Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a început, miercuri, o anchetă în privinţa celor şase cadavre profanate, aflate în instalaţii frigorifice de la Institutul de Medicina Legală (IML) din Cluj-Napoca.
Cluj: Directorul IML demis; procurorii au început o anchetă pentru infracţiunea de profanare de cadavre Directorul Institutului de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca, Costel Siserman, a fost demis, marţi, din funcţie, prin ordin al ministrului Sănătăţii, în urma anchetei desfăşurate în privinţa cadavrelor profanate în luna martie.