Cele mai citite
 


Harghita: Proiect de aşezăminte pentru bolnavii incurabil
sâmbătă, 3 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia de Întrajutorare Caritas Alba Iulia intenţionează să înfiinţeze în Harghita mai multe aşezăminte în care să fie trataţi bolnavii incurabil şi cei care suferă un accident vascular cerebral.
Directorul Departamentului de Îngrijiri la Domiciliu din cadrul Caritas, Peter Gyorgy, a declarat că, pentru început, vor lua fiinţă două secţii, care vor avea în total 28 de locuri şi care vor funcţiona pe lângă spitalul din Odorheiu Secuiesc. Aici vor fi îngrijiţi pacienţii care suferă de boli incurabile, dar şi cei care au nevoie de recuperare după ce au suferit un accident vascular cerebral.
Pentru ajutorarea persoanelor care trebuie să-şi revină după un accident vascular cerebral, specialiştii Caritas învaţă o nouă metodă de tratament, bazată pe percepţia mişcării şi care se foloseşte cu succes în Elveţia, Germania, Italia sau Austria.
Potrivit sursei citate, deja există 10 persoane care s-au familiarizat cu această metodă, ajutate fiind de medici din Elveţia şi Germania şi care au venit în România ca voluntari, special pentru acest lucru.
Peter Gyorgy spune că se doreşte înfiinţarea de astfel de secţii în mai multe oraşe din Harghita.
'În România nu prea există acest gen de aşezăminte, de care bolnavii menţionaţi au mare nevoie şi de aceea dorim să îi ajutăm', a afirmat directorul Departamentului de Îngrijiri la Domiciliu al Caritas Alba Iulia.
El a subliniat că pentru înfiinţarea acestor secţii se doreşte şi obţinerea de finanţare de la Uniunea Europeană, prin depunerea unui proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Medicii susţin că majoritatea dizabilităţilor secundare accidentului vascular cerebral sunt recuperate în câteva luni, însă altele pot să persiste întreaga viaţă. Aceste dizabilităţi se accentuează şi rămân permanente odată cu trecerea timpului, de aceea specialiştii recomandă instituirea unui program de reabilitare la scurt timp după ce pacientul a suferit un accident vascular cerebral. (
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Centru destinat bolnavilor care au suferit un accident vascular cerebral, la Odorheiu-Secuiesc Primul centru din Harghita destinat îngrijirii bolnavilor care au suferit un accident vascular cerebral sau au rămas cu leziuni cerebrale în urma unui accident, a început să funcţioneze la Odorheiu Secuiesc, în urma derulării de către Asociaţia de Întrajutorare Caritas a unui proiect cu finanţare europeană...
Harghita: Aşezământ pentru bolnavi incurabil şi pentru recuperarea pacienţilor după accident vascular cerebral Miercurea Ciuc, 1 mar /Agerpres/- Un aşezământ pentru îngrijirea paleativă a bolnavilor incurabili şi pentru recuperarea pacienţilor după accident vascular cerebral va fi amenajat, la Odorheiu Secuiesc, de Asociaţia Caritas, în cadrul unui proiect European.
Harghita: Aproximativ 300 de angajaţi Caritas urmează cursuri de îngrijire a bolnavilor incurabili Miercurea Ciuc, 13 nov/ Agerpres/- Aproximativ 300 de angajaţi ai Asociaţiei de Întrajutorare Caritas Alba Iulia din mai multe judeţe ale ţării urmează cursuri de îngrijiri paleative, în cadrul unui proiect finanţat de Caritas Elveţia, pentru a putea avea grijă de persoanele care suferă de boli incurabile...
Harghita: Bani europeni pentru amenajarea unui centru pentru îngrinjirea bolnavilor incurabili Asociaţia de Întrajutorare Caritas va amenaja la Odorheiu Secuiesc un centru destinat îngrijirii bolnavilor incurabili şi pentru recuperarea pacienţilor după accident vascular cerebral, fondurile fiind asigurate printr-un proiect european.
Harghita: Încep lucrările pentru amenajarea unui centru destinat îngrijirii bolnavilor incurabili Un centru destinat îngrijirii bolnavilor incurabili şi pentru recuperarea persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral va fi amenajat la Odorheiu Secuiesc, printr-un proiect cu finanţare europeană, derulat de Asociaţia de Întrajutorare Caritas.
Harghita: Judeţul dispune de cea mai completă reţea de îngrijire la domiciliu din Europa de Est Judeţul Harghita dispune de cea mai completă reţea de îngrijire la domiciliu din Europa de Est, câteva mii de persoane beneficiind de serviciile oferite de Asociaţia de Întrajutorare Caritas.