Cele mai citite
 


Cum ne prezentam ?
miercuri, 7 martie 2012   ::   3 Comentarii ::
 

Dragul meu cititor,
Daca in articolul anterior primeai informatii despre ce te poti astepta sau cum trebuie sa fie personalul si locul tratamentului tau stomatologic, astazi as dori sa-ti explic cum trebuie sa te pregatesti tu pentru a intra in cabinetul
stomatologic.
Asta pentru a fi o prezenta placuta si dorita pentru personalul de acolo.

 O cugetare veche si inteleapta ne invata ca, pentru a obtine de la cineva o atitudine placuta va trebui mai intai tu sa ai fata de el o atitudine agreabila. 

In consecinta daca vrei ca personalul unui cabinet stomatologic sa se poarte frumos cu tine mai intai va trebui tu sa ai o atitudine pozitiva.

Prin asta inteleg:

- imbracamintea ta trebuie sa fie curata si comoda. Nu se vor aprecia nici gulerele inalte si nici decolteele adanci, nici costumele scumpe si nici

cravatele. Daca hainele cu care veniti la stomatologie sunt scumpe atunci in cazul in care se vor pata sau arde cu substante medicale sau organice pierderea va fi substantiala si nu vei putea da medicului nota de plata de la magazinul de imbracaminte.

- daca esti femeie nu te duce fardata la cabinetul stomatologic pentru ca intreaga opera cosmetica se va distruge in timpul tratamentului.

- oricat de sanatoase ar fi ceapa si usturoiul te vei feri ca ele sa faca parte din meniul ultimului pranz inainte de intalnirea cu dentistul.

- inainte de a te aseza in fotoliul de tratament dintii vor trebui spalati. Este foarte neplacut pentru medic sa lucreze intr-o cavitate bucala plina de resturi alimentare. Este bine sa mananci inainte de tratament pentru ca, acesta este solicitant din punct de vadere energetic si trebuie sa ai din ce sa consumi. Pe de alta parte dupa tratament s-ar putea ca medicul sa te sfatuiasca sa nu mananci o vreme si daca nu ai facut-o inainte vei suferi. Cu toate astea nu este nici o problema ca inainte de intrarea in sala de

tratament sa ceri voie sa folosesti baia pentru a te spala pe dinti. Unele cabinete chiar pun la dispoziia pacientului paste de dinti in tuburi mici si periute de unica intrebuintare.

- daca urmezi vreun tratament medicmentos sfatuieste-te cu medicul stomatolog daca iti vei lua medicamentele in mod normal sau vei face schimbari in planul de tratament inainte sau pentru intalnirea de la cabietul de medicina dentara.

- in nici un caz sa nu ascunzi medicului stomatolog vreo afectiune pe care o ai sau ai avut-o pe motiv ca, tu o consideri neimportanta sau nu tine de stomatologie.

- in timpul tratamentului nu fi suspicios si nu intoarce capul urmarind fiecare gest al medicului. Trebuie sa stai linistit si sa efectuezi miscari numai atunci cand le cere medicul sau asistenta. Daca brusc apare o durere sau orice senzatie neplacuta, fa in prealabil o conventie cu medicul sa se opreasca atunci cand tu vei ridica mana stanga. Daca vei misca brusc capul sau limba in timp ce medicul se afla cu instrumente in gura ta probabilitatea este foarte mare ca, miscendu-te brusc, instrumentele sa-ti raneasca obrazul, buzele, limba sau dinti sanatosi. Acelasi lucru nedorit se va

intampla si daca vei apuca medicul de mana pentru a o indeprta din gura ta.

- la sfarsitul tratamentului intreaba-l pe medic care trabuie sa fie atitudinea cu noua lucrare, cum trebuie sa o ingrijesti si cand trebuie sa revii pentru continuarea tratamentului sau control. Este foarte important sa sti daca sedinta respectiva trebuie continuata dupa un timp si sa respecti cu strictete

urmatoarea intalnire pentru ca daca nu substantele lasate in dinte pot produce dupa un timp ele insele dureri.

- nu uita la plecare sa fixezi cu asistenta o noua intalnire si sa intrebi daca datorezi ceva.

In incheiere doresc sa-ti mai spun ca vei obtine o atitudine civilizata numai daca vei avea o atitudine civilizata. Nu considera ca daca platesti tratamentul relatia cu medicul este una comerciala echivalenta cu cea de la supermarket.

Nu veni fara programare. Nu avea pretentia ca daca telefonezi pentru programare intalnirea pentru tratament trbuie sa aiba loc in aceeasi zi. Nu telefona medicului pentru a-l intreba cand esti programat. Respecta programarea cu strictete si daca se intampla sa nu poti veni anunta din timp pentru reprogramare, pentru ca medicul sa-si poata completa programul cu alti pacienti.

Sunt siguri ca stiai tot ce ti-am spus in acest mesaj insa nu ai considerat pana acum ca este asa de important.

 

Cu toata prietenia

 

Dr. Andrei Ungar

 

Notare
Comentarii
link building service

Hi This is exactly what I was looking for. Thanks for sharing this great Information That is very interesting smile I love reading and I am always searching for informative information like this You are bookmarked.

Thanks for sharing your article. I really enjoyed it!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Frica de stomatolog Dragul meu cititor, Incep astazi sa-ti scriu si daca te va interesa ce am sa-ti spun voi continua aceasta serie de scrisori, pana voi epuiza tot bagajul de informatii acumulate timp de aproape 20 de ani de practica stomatologica.
Frica de stomatolog Dragul meu cititor, Incep astazi sa-ti scriu si daca te va interesa ce am sa-ti spun voi continua aceasta serie de scrisori, pana voi epuiza tot bagajul de informatii acumulate timp de aproape 20 de ani de practica stomatologica.