Cele mai citite
 


Tu ți-ai controlat vreodată rinichii?
joi, 8 martie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

 În România, aproximativ 2 milioane de români au boală cronică renală, însă doar 2% dintre aceste cazuri sunt diagnosticate, a afirmat astăzi prof.univ.dr. Gabriel Mircescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”, în cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului

Pentru a marca Ziua Mondială a Rinichiului 2012, unii dintre cei mai importanți medici nefrologi și urologi din România au fost prezenți la conferința de presă organizată la Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”, pe tema ”Tu ți-ai controlat vreodată rinichii?”.
 
Anul acesta, Ziua Mondială a Rinichiului a avut ca temă principală transplantul renal. Cu această ocazie, invitatul special al evenimentului, acad. Ioanel Sinescu, noul rector al Facultății de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și șeful Centrului de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal Fundeni, a prezentat problematica pacientului cu boală cronică de rinichi care are nevoie de  transplant renal, subliniind ”nevoia de conștientizare a publicului larg în ceea ce privește importanța donării de organe”.
”Persoanele cu risc crescut de a face boală cronică renală sunt în principal pacienții cu diabet sau hipertensiune arterială, iar un factor major de risc este și fumatul”, a declarat prof.univ.dr. Eugen Moța, președintele Societății de Nefrologie din România.
 
Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă viața unui bolnav de afecțiune cronică renală, în cadrul evenimentului a fost prezent și un pacient care de 35 de ani face dializă pentru a putea trăi. Acesta a declarat: ”Spitalul este a doua mea casă. Vin aici la fiecare două zile și stau câte 4 ore și jumătate la hemodializă”. Pe de altă parte, un pacient cu transplant renal prezent la conferință  a recunoscut: ”Mă rog în fiecare zi pentru sufletul celui care mi-a dat șansa la viață prin donarea rinichiului său”.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului 2012, Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” din București organizează în data de 8 martie 2012, între orele 10.00 – 14.00, testări gratuite ale funcției renale. ”Scopul acestei acțiuni este de a face o depistare activă a persoanelor cu boală cronică renală, urmând ca la cazurile nou diagnosticate să se faciliteze accesul la investigații medicale complete”, a declarat prof.univ.dr. Mircea Penescu, directorul Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”, ținând să puncteze faptul că ”boala de rinichi este silențioasă, dar distructivă”.
Partener instituțional: Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”
Partener: Fresenius Medical Care

Management eveniment: Sănătatea Press Group 

Notare
Comentarii
Hi This is exactly what I was looking for. Thanks for sharing this great Information That is very interesting smile I love reading and I am always searching for informative information like this You are bookmarked.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal şi Acces Vascular cu participare internaţională - Ştiinţă şi inovaţie la cele mai înalte standarde Pentru prima oară în domeniul nefrologiei, un congres medical va îmbina teoria ştiinţifică şi practica atelierelor de lucru. Zeci de ore de dezbatere, transmisiuni live de la Institutul Clinic Fundeni, totul într-un singur eveniment medical de renume: Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă...
De Ziua Mondială a Rinichiului, IHS organizează acţiuni de conştientizare şi screening gratuit pentru pacienţii cu risc de boală cronică de rinichi Joi, 13 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, International Healthcare Systems - Centre de nefrologie şi dializă, în parteneriat cu IHS Medical School, organizeazăla Bucureşti simpozionul cu tema Boala cronică de rinichi – o „piesă” cu mai multe roluri, adresat medicilor de familieşi medicilor...
De Ziua Mondială a Rinichiului, International Healthcare Systems organizează acţiuni de conştientizare a publicului asupra Bolii Cronice de Rinichi Compania International Healthcare – Centre de Nefrologie şi Dializă sărbătoreşte pe 12 martie 2015, în Centrele sale din toată ţara, Ziua Mondială a Rinichiului.
Societatea Română de Nefrologie: Peste 1,4 milioane de români au boală cronică de rinichi Peste 1,4 milioane de români au boală cronică de rinichi, afecţiune care nu este evidentă în cele mai multe cazuri, ceea ce creşte riscul de iniţiere a dializei şi de deces, potrivit Societăţii Române de Nefrologie.
Ziua Mondială a Rinichiului Anul acesta, la 12 martie, se marchează Ziua Mondială a Rinichiului, prin care se urmăreşte conştientizarea importanţei sănătăţii rinichilor şi reducerea frecvenţei şi impactului afecţiunilor renale.
Prevalenţa bolii cronice de rinichi, în creştere Boala cronică de rinichi, diabetul şi bolile cardiovasculare sunt principalii factori implicaţi în reducerea semnificativă a speranţei de viaţă a populaţiei, iar specialiştii estimează că diabetul determină o creştere de aproximativ 12 ori a riscului de boală cronică de rinichi în stadiul terminal, în...