Cele mai citite
 


Biserica Catolică dezaprobă proiectul de lege privind reproducerea asistată medical cu terţ donator
vineri, 9 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conferinţa Episcopilor Catolici din România dezaprobă, într-o scrisoare adresată principalelor instituţii ale statului, proiectul de lege privind reproducerea umană asistată medical cu terţ donator şi solicită retragerea acestei iniţiative legislative, pe care o consideră "un atac la demnitatea persoanei şi la integritatea familiei".
Potrivit unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti remis joi şi semnat de secretarul general al instituţiei, pr. Eduard Mihai Coşa, scrisoarea este adresată primului-ministru, Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, ministrului Muncii, Familiei şi Solidarităţii Sociale, Claudia Boghicevici, şi Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.
"Această iniţiativă legislativă este un atac la demnitatea persoanei, la integritatea familiei şi implicit la echilibrul vieţii sociale", se arată în scrisoarea deschisă, semnată de Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti şi preşedinte al Comisiei pentru familii în cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România.
Potrivit documentului, "Biserica a fost şi este întotdeauna aproape de acei părinţi care îşi doresc, dar nu pot avea copii din pricina infertilităţii şi înţelege suferinţa lor".
"Biserica doreşte să amintească faptul că darul nepreţuit al maternităţii şi paternităţii nu se obţine cu orice preţ. Copilul rămâne mereu o persoană umană şi nu poate fi socotit un produs de laborator", se mai arată în sursa citată.
Episcopul Cornel Damian citează Instrucţiunea Donum vitae (nr. II. 2), despre viaţa umană care se naşte şi despre demnitatea procreaţiei, promulgată de Congregaţia Pontificală pentru Doctrina Credinţei: "Respectarea unităţii căsătoriei şi a fidelităţii conjugale cere zămislirea copilului în familie; legătura existentă între cei căsătoriţi atribuie soţilor, în mod obiectiv şi inalienabil, dreptul exclusiv de a deveni tată şi mamă numai unul prin celălalt".
Potrivit comunicatului, proiectul de lege privind reproducerea umană asistată medical cu terţ donator, iniţiat de Guvern, se află acum la Senat spre adoptare tacită la data de 13 martie, cu procedură de urgenţă. AGERPRES/(AS-Daniel Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Am înlăturat barierele pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care au fost înlăturate bariere pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria.
Ministrul Sănătăţii a cerut Institutului Cantacuzino şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului o informare privind vaccinul antigripal Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al asigurării imunităţii (imunogenităţii) a vaccinului gripal sezonier produs de...
Vlad Voiculescu anunţă o ordonanţă de urgenţă pentru profesionalizarea managementului de spital Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri, că o ordonanţă de urgenţă privitoare la profesionalizarea managementului de spital va fi dată cel mai probabil săptămâna viitoare.
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Ministrul Sănătăţii a retras din dezbatere, la cererea premierului, proiectul Legii Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, anunţă Executivul.