Cele mai citite
 


Covasna: Numărul mamelor minore, în creştere
vineri, 9 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul tinerelor care devin mame înainte de a împlini vârsta majoratului a crescut în ultimii ani în judeţul Covasna, relevă o statistică prezentată joi de conducerea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe.
Potrivit acesteia, în anul 2009 s-au înregistrat oficial 66 de cazuri, în următorii doi ani peste 70, iar în cele două luni trecute din 2012 au fost înregistrate deja 19 naşteri cu mame minore.
Conducerea Spitalului Judeţean a menţionat că aproximativ 10% din totalul copiilor care se nasc în Maternitatea din Sfântu Gheorghe au mame minore, iar alarmant este faptul că multe dintre aceste fete au doar 13-14 ani.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Fulop Anna Maria, a declarat joi pentru AGERPRES că această problemă a fost adusă la cunoştinţa Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, iar în cursul zilei de vineri va avea loc o întâlnire pe această temă cu reprezentanţii instituţiilor menţionate.AGERPRES/(AS-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Numărul tinerelor care devin mame înainte de majorat, în creştere Numărul tinerelor care au devenit mame înainte de vârsta majoratului a crescut în judeţul Covasna, anul trecut la spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe înregistrându-se 89 de cazuri, cu 6 mai multe decât în cel precedent.
Covasna: Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţ, în creştere Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţul Covasna a crescut anul trecut la 45 faţă de 36 cât s-a înregistrat în 2014.
Covasna, pe primul loc în topul naţional al apelurilor false la 112 Judeţul Covasna ocupă locul I la nivel naţional în ceea ce priveşte apelurile false la 112, cu un procent de 87,52%, relevă o statistică realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Covasna: Prevenţia bolilor de inimă, obiectiv prioritar, apreciază directorul medical al SJU Sfântu Gheorghe Prevenirea, depistarea şi tratarea precoce a bolilor de inimă trebuie să devină unul dintre obiectivele prioritare ale următorilor ani în condiţiile în care acestea reprezintă principala cauză a mortalităţii în judeţul Covasna, afirmă directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe...
Covasna, judeţul cu cele mai multe avorturi Judeţul Covasna figurează pe primul loc în ţară la capitolul avorturi.
Covasna: Proiect de educaţie sanitară lansat cu prilejul Zilei Mondiale a Contracepţiei Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna lansează un nou proiect de educaţia sanitară în şcolile din judeţ, prin care îşi propune să informeze elevii cu privire la importanţa prevenirii sarcinilor nedorite şi bolilor cu transmitere sexuală.