Cele mai citite
 


Cristian Adomniţei: Războiul din UMF nu este unul academic, este unul pur politic
vineri, 9 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei, a declarat joi, la Tâgu Mureş, că la Universitatea de Medicină şi Farmacie din oraş există un război de care instituţia de învăţământ nu este vinovată, că acesta nu este unul academic, ci este unul pur politic.
'În UMF din Târgu Mureş acum există un război de care această universitate nu se face vinovată în niciun fel. Războiul, din păcate pentru universitari nu se poartă cu arme academice sau pe tărâm academic, ei sunt oricum închişi doar în această sferă şi nu pot lupta cu alte arme, doar academice (...) Din păcate, războiul nu este unul academic, este unul pur politic şi va fi dus cu arme politice', a spus Cristian Adomniţei în conferinţa de presă de după întrevederea cu conducerea universităţii.
Acesta a subliniat că războiul este pur politic, cu miză politică şi cu interes politic şi că PNL a decis să discute cu conducerea UMF Târgu Mureş "ca singuri reprezentanţi ai statului român care şi comunică ceva, în lipsa Guvernului - care ar trebui să apere UMF'.
Fostul ministru al Educaţiei a arătat că Guvernul se comportă 'ca al doilea agresor, astăzi, asupra Universităţii de Medicină' şi din acest motiv cineva trebuie să vină şi să sprijine universitatea.
'În lipsa altor autorităţi româneşti, care ar trebui să ia poziţie şi să rezolve lucrurile, fiind la guvernare, suntem astăzi aici şi ca probă - şi le-am comunicat asta studenţilor şi comunităţii academice - sprijinul nostru total pentru poziţia lor corectă academic', a susţinut Adomniţei.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş a primit Emblema de Onoare a Armatei României cu Însemn de Pace Târgu Mureş, 28 mai/ Agerpres - Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a primit joi de la ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, cea mai înaltă distincţie a Ministerului Apărării Naţionale, Emblema de Onoare a Armatei României cu Însemn de Pace, în cadrul unei ceremonii organizate...
UMF Târgu Mureş: Prevalenţa fumatului în rândul corpului medical este de 43%; la populaţia generală - 36% Preşedintele Fundaţiei Procardia, profesor doctor Kikeli Pál István, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, iniţierea în premieră naţională a 'Săptămânii Universităţii medicale libere de fumat' la Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş, după ce s-a constat că prevalenţa fumatului...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
UMF Târgu Mureş a anulat o serie de concursuri pe post din lipsă de candidaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a scos la concurs 36 din cele 43 de posturi didactice aprobate de Ministerul Educaţiei însă în unele cazuri concursurile pe post au fost anulate din lipsă de candidaţi.